Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

10 locuri incredibile unde se întâlnesc două ape, dar nu se amestecă

Apele întâlnite pur și simplu sunt un lucru, dar atunci când acele ape afișează culori distincte de la una la alta, fără să se amestece, pot crea niște exponate cu adevărat uimitoare ale naturii. Când două sau mai multe corpuri de apă se întâlnesc, ca și râurile, se numește confluență.

După cum puteți vedea în aceste imagini uimitoare, confluențele au loc în întreaga lume și creează peisaje frumoase cu culorile distincte pe care le afișează. Aceste diferențe de culoare sunt determinate de resturile, reziduurile, vegetația sau substanțele chimice din apă, care contrastează în mod clar cu râul în care se îmbină.

1. Confluența râurilor Thompson și Fraser (Lytton, BC, Canada)

Râul Thompson este al 3- lea cel mai mare râu din British Columbia și este caracterizat de canioane frumoase. Este cel mai clar dintre cele două râuri, deoarece râul Fraser, care se întâmplă să fie cel mai lung râu din Canada, este plin de cantități mari de sedimente care îi dau un aspect murdar.

2. Confluența râurilor Verde și Colorado (Parcul Național Canyonlands, UT, SUA)

Râul Colorado este un corp de apă foarte lung, care curge prin 7 state americane. Este cunoscuta pentru caniunile si rapidurile sale si are o culoare mai clara decat raul Verde, care are o incarcatura mult mai mare de praf. Cele două râuri se întâlnesc în Parcul Național Canyonlands din Utah.

3. Confluența râurilor Ohio și Mississippi

Râul Mississippi este al 4- lea cel mai lung și cel mai lung râu din lume, care se întinde de la Minnesota până la Golful Mexic. El are mai puțin sediment decât râul Ohio, dându-i o nuanță mai verde. Râul Ohio este cel mai mare afluent al Mississippi și conține niveluri ridicate de sedimente, transformându-l într-o culoare maro.

4. Confluența râurilor Alaknanda și Bhagirathi (India)

Atât râurile Alaknanda cât și Bhagirathi sunt râuri din Himalaya, care au o importanță deosebită pentru cultura și istoria hindusă. Acestea sunt ambele râuri principale din nordul Indiei.

5. Confluența Rio Negro și Rio Solimoes (lângă Manaus, Brazilia)

Rio Negro, adică râul negru în spaniolă, este cel mai mare tribut al stâng al fluviului Amazon și cel mai mare râu de apă neagră din lume. În ciuda numelui său, Rio Negro nu este tehnic negru, dar are o culoare foarte închisă. Când se întâlnește Rio Solimoes, care este numele dat în partea superioară a râului Amazon în Brazilia, cele două râuri se întâlnesc unul lângă altul fără să se amestece.

6. Confluența râurilor Jialing și Yangtze (Chongqing, China)

Râul Yangtze este cel mai lung râu din Asia și este foarte important din punct de vedere cultural și istoric pentru țară.

7.Confluența râurilor Ilz, Dunăre și Inn (Passau, Germania)

8. Confluența râurilor Drava și Dunărea (lângă Osijek, Croația)

Dunărea este cel de-al doilea fluviu al Europei cel mai lung și trece prin sau atinge granițele a 10 țări. Începe în Germania și, în cele din urmă, se extinde în Marea Neagră.

9. Confluența râurilor Rhone și Arve (Geneva, Elveția)

Rhone este unul dintre cele 3 mari râuri europene și trece prin Franța și Alpii elvețieni. Are o culoare mult mai albastră decât Rhona, cele două care se întâlnesc la Geneva.

10. Întâlnirea a două oceane în Golful Alaska

În timp ce din punct de vedere tehnic nu este o confluență a două corpuri separate de apă, Golful Alaska conține uneori aceste variante de culoare uimitoare. Golful conține diferite curenți în mișcare lentă. Când se întâlnesc cei doi curenți, există o diferență clară între acestea, dar se amestecă în cele din urmă.

loading...

Add comment