Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Lucruri interesante pe care nu le știai despre creierul tău

Există o mulțime de contradicții despre care parte a corpului uman este cea mai prețioasă.Este inima, marele mușchi care lucrează în mod constant pentru a pompa sânge la toate celelalte organe vitale? Plămânii, care furnizează oxigen crucial pentru sânge? Este cel mai mare organ al pielii, care vă protejează? În timp ce toate aceste și multe alte părți ale corpului sunt de o mare importanță pentru supraviețuirea unei persoane, cel mai important organ este fără îndoială creierul.

Creierul este centrul sistemului nervos nu numai pentru oameni, ci și pentru toate celelalte creaturile vertebrate, precum și pentru cele mai multe creaturi nevertebrate.Controlează funcționarea involuntară a tuturor celorlalte organe care te țin în viață și în mișcare fără să menționez că ți-ai dat cele cinci simțuri, echilibrul tău și, desigur, intelectul tău. Iată câteva lucruri interesante pe care sigur nu le știai despre creierul tău.

1. Pentru creierul nostru nu există nici o diferență între realitate și imaginație.
Creierul nostru este cel mai reacționează la fel la fiecare gând, fie că este vorba de realitate sau ficțiune. De aceea persoanele care văd totul cum vor ei, sunt mai fericiți decât ceilalți.

2. Munca intelectuală nu obosește creierul uman.
Probabil că ați auzit de multe ori că munca intelectuală obosește creierul. Ei bine, nu este adevărat. Oboseala apare din cauza emoțiilor noastre. S-a demonstrat științific că, compoziția sângelui care trece prin creie atunci când el este activ, nu se schimbă.

3. Noi vedem lucrurile la care ne gândim.
De exemplu dacă visezi la o vacanță romantică în Maldive, vei găsi în jurul tău lucruri care să-ți amintească de asta. Orice gânduri, la un moment dat, se transformă în experiență de viață.

4. Creierul nostru are nevoie de antrenament, exact ca și mușchii.
Creierul nostru nu e foarte diferit de mușchi, are și el are nevoie de antrenament, cum ar fi exerciții în aer liber, învățat, alimentație sănătoasă, somn, călătorii și alte activități.

5. Creierul nostru nu doarme niciodată.
Chiar și atunci când noi dormim, el continuă să muncească din greu. Se spune chiar că activitatea lui în timpul somnului este mai puternică decât cea din timpul zilei.

loading...

Add comment