Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
proteste

Proteste în toată lumea,inclusiv în Rusia, împotriva războiului din Ucraina

Tot în mai multe orașe de pe glob au luat parte proteste împotriva războiului. Mii de ruși care trăiesc în străinătate s-au alăturat protestelor. Ei spun că decizia lui Vladimir Putin nu are nicidecum sprijin unanim în Rusia.De la Londra și New York până la Beirut și Istanbul, oamenii au ieșit în mulțime pentru a-și manifesta solidaritatea cu ucrainenii. Mulți manifestanți poartă culorile ucrainene și bannere care denunțau invazia Rusiei.

Mii de oameni s-au dus în piețele publice și în ambasadele Rusiei de pe tot globul pentru a protesta împotriva invaziei Ucrainei de către președintele Vladimir Putin.Au avut loc proteste și în cel puțin 50 de orașe rusești, printre care: Celiabinsk; Moscova; Nijni Novgorod; Novosibirsk; Permanent; Saint Petersburg; Ekaterinburg.Oameni au ieșit în stradă în sprijinul Ucrainei, care se confruntă cu a cincea zi de invazie totală a forțelor ruse.Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit rușilor care s-au opus războiului pe care președintele lor, Vladimir Putin, l-a ordonat asupra țării lor vecine și i-a îndemnat să ceară încetarea invaziei.

„Vreau ca oamenii din Rusia să mă audă”, a spus el într-un video.

Oamenii din întreaga lume sunt speriați de ceea ce se întâmplă în Ucraina.Mulți dintre cei care participă la mitinguri au cerut guvernelor lor să ia măsuri mai dure împotriva Rusiei, exprimând totodată sprijinul pentru poporul Ucrainei.În Elveția, organizatorii au declarat că aproximativ 20.000 de oameni au inundat străzile cu proteste.La Geneva, sute s-au adunat în fața sediului Națiunilor Unite cu afișe pe care scria: „Spune nu lui Putin”.La Londra, sute de oameni au mărșăluit asupra ambasadei Rusiei și au uns cu sânge fals în fața ambasadei.În fosta republică sovietică Georgia, aproximativ 30.000 de oameni au ieșit pe străzile capitalei, Tbilisi, ținând în mână georgiană și ucraineană și cântând imnurile naționale ale ambelor țări.Georgia, ca și Ucraina, se confruntă cu o mișcare separatistă susținută de Rusia, după un scurt război cu Rusia în 2008. Forțele susținute de Moscova au deținut de atunci regiunile georgiene Abhazia și Osetia de Sud.La Teheran, a avut loc o mică adunare de protest în fața Ambasadei Ucrainei, unde oamenii au scandat „Moarte lui Putin”, potrivit videoclipurilor de amatori postate online. Unii purtau lumânări și steagul ucrainean.Proteste cu mulțimi de mii de oameni au fost văzute în multe alte țări, inclusiv în Finlanda vecină Rusiei, unde mii de oameni s-au adunat în capitală, Helsinki, strigând: „Rusia afară! Jos Putin!”.Protestele au fost văzute și în locuri atât de diverse precum Israel, Franța, Grecia, Argentina, Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Japonia, Mexic și Taiwan.

După cum putem vedea, toată lumea își dorește pacea.Oamenii sunt împotriva acestui război.

loading...

Add comment