Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un pinguin înoată an de an peste 8000 de km pentru a-l revedea pe omul care i-a salvat viața

Este ilegal să păstrați animalele sălbatice ca animale de companie în Brazilia. Dar, în ciuda a ceea ce legea spune, pinguinul Dindim vine să trăiască cu cel mai bun prieten al său, pe care l-a cunoscut pe plajele din Brazilia, în fiecare an începând cu 2011. În acel an, zidarul în vârstă de 71 de ani și pescar, Joao Pereira de Souza, l-a găsit pe pinguinul sud-american Dindim, acoperit cu petrol și foarte aproape de moarte.Omul l-a îngrijit, l-a hrănit și l-a pus pe picioare și a descoperit că Dindim nu mai voia să plece de la el.

După un timp, Dindim era pregătit pentru a pleca în lume, așa că Joao a decis să-l elibereze înapoi în mare. Cu toate acestea, pinguinul nu a vrut să plece și a rămas 11 luni alături de bărbat. Când a făcut-o, oamenii au spus că nu se va întoarce niciodată.Uimitor, doar câteva luni mai târziu, Dindim s-a întors să-l viziteze pe pescar. Cuplul a fost reunit din nou, acest lucru se întâmplă în fiecare an de atunci.

„Îmi place pinguinul, e ca și copilul meu și cred că și el mă iubește”, a declarat Joao pentru Globo TV. „Nimeni nu are voie să-l atingă. El îi băte pe cei care o fac. El se află în poala mea, mă lasă să-l spăl, îmi permite să-l hrănesc cu sardine și chiar să-l mângâi”.”Toată lumea a spus că nu se va întoarce dacă pleacă, dar el s-a întors să mă viziteze în ultimii patru ani”

Pinguinul înoată în fiecare an 8000 km pentru a face acest lucru.Pinguinul Magellan,cum este Dindim este de aproximativ 70 cm lungime și cântărește 4 kilograme. Capul, partea de sus a fuzelajului, aripile și coada sunt negre. Părțile inferioare ale fuzelajului și ale aripii sunt albe. sunt cunEi oscuți ca fiind pinguini călători, pentru faptul că parcurg distanțe foarte mari pe an atunci când migrează din Patagonia, locul lor de împerechere, până la tereturile hrănitoare din nord.Dindim și-a găsit acum o a doua casă în Brazilia și s-a atașat de acest om protector care l-a salvat, de aceea se întoarce să-l viziteze.

loading...

Add comment