Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Olandezii au construit un pod „invizibil„, cunoscut ca „Podul lui Moise”. Ceea ce pare o iluzie optică este o construcție remarcabilă

În secolul al XVII-lea, au fost construite o serie de șanțuri și cetati de-a lungul regiunii Brabant Water Line din Olanda, pentru a asigura protecție împotriva invaziei Franței și Spaniei. Fort de Roovere era înconjurat de un șanț de adâncime prea adânc pentru a merge încoace și prea puțin pentru bărci. Pe rând, fortul de pământ rămăsese protejat – până acum.

Acest pod nu este o iluzie optică, este o construcție remarcabilă. Podul din orașul Halsteren, din sudul Olandei este unic, deoarece nu atârna deasupra râului, ci mai degrabă îl împarte în două. Podul scufundat, sau supranumit „Podul lui Moise” a fost derivat din povestea biblică despre profetul Moise, care a făcut parte din Marea Roșie în timpul exodului evreilor din Egipt.Podul, realizat complet din lemn impermeabil, se aseamănă cu un șanț și dispare în peisaj, dar din punctul de vedere superior sau de la capăt, podul împarte apele în două. Înălțimea apei este controlată de baraje reglabile de ambele părți ale șanțului, asigurându-se că, atunci când apa se ridică, ajunge la barajele din fața podului, care include și o pompă doar în cazul în care barajele se revarsă. Uimitoarea construcție a fostt realizată de o firmă privată de arhitecți și a primit premiul de excelență în design în anul 2011.

Intrarea discretă a podului face posibilă vizitarea zonei fără a distruge prezența șanțului și vă oferă impresia puternică că apele s-au despărțit doar pentru voi.

De departe, Podul lui Moise este invizibil pentru ochi. Podul nu poate fi văzut de la distanță mare deoarece solul și apa vin până la margine. Când te apropii, cetatea se deschide printr-un șanț îngust. Puteți apoi să mergeți până la porțile lui ca pe Moise pe apă.Podul Moise oferă vizitatorilor o oportunitate unică de a trece prin apele despărțite, pentru a întâlni în cele din urmă o cetate istorică de apărare.

 

loading...

Add comment