Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mănâncă ce vrei în Săptămâna Mare, jertfa nu este în stomac, ci în inimă.Oamenii se abțin să mănânce carne, dar nu vorbesc cu frații sau rudele lor, nu își vizitează părinții și nici nu au grijă de copiii lor.

„În Săptămâna Mare, mâncarea este o jertfă, dar nu cea principală. Jertfa se află în inimă, nu în stomac.” Aceste cuvinte, rostite de Papa Francisc, subliniază esența adevăratei spirituale în timpul acestei perioade sacre pentru creștini.

Săptămâna Mare, cunoscută și sub numele de Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare a Patimilor Domnului, este un moment de reflecție profundă și devoțiune pentru creștini în întreaga lume. Este timpul în care se comemorează patimile, moartea și învierea lui Isus Hristos.

În această perioadă, mulți creștini aleg să practice abstinența de la anumite alimente, în special de la carne, ca un act de penitență și de concentrare asupra semnificației spirituale a Săptămânii Mari. Totuși, adevărata jertfă nu constă doar în renunțarea la anumite alimente, ci și în practicarea virtuților creștine, precum iubirea, compasiunea, mila și solidaritatea.

Papa Francisc a adus în discuție o realitate importantă: că abstinența de la carne sau alte plăceri materiale trebuie să fie însoțită de o schimbare autentică în inimă și în comportamentul față de ceilalți. Este mai important să avem grijă de cei din jurul nostru, să ne împăcăm cu frații și rudele noastre, să ne vizităm părinții și să avem grijă de copiii noștri, decât să ne concentrăm exclusiv pe restricțiile alimentare.

Astfel, Săptămâna Mare devine o oportunitate nu doar pentru a ne abține de la anumite alimente, ci și pentru a ne întări relațiile umane, pentru a ne spori compasiunea și pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu și de semnificația profundă a sacrificiului lui Isus Hristos pentru umanitate.

loading...

Add comment