Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
mihai-nesu

Fostul fotbalist Mihai Neșu continuă să facă lucruri pentru copiii și adulții cu dizabilități.El construieşte un nou centru de recuperare pentru aceștia.

Pentru cei care nu cunosc povestea lui Mihai Neșu și cine este el, o să facem un scurt rezumat despre asta.Pe vremea când Mihai Neșu era un fotbalist român obișnuit și își desfășura meseria în mod normal, a suferit un accident și s-a ciocnit inofensiv cu colegul de echipă Alje Schut.În timp ce Nesu a căzut stânjenit la pământ în urma ciocnirii, și-a dat seama că nu putea să-și miște brațele și picioarele.Incapabil să înțeleagă ce se întâmplă cu el și cu respirația scurtă, a țipat după ajutor, iar la scurt timp a ajuns ambulanța care l-a dus la un spital din apropiere.Acolo s-a confirmat că Nesu avea o vertebra C3 fracturată și ar trebui operată imediat coloana cervicală.

Acela a fost momentul când viața lui Mihai Neșu urma să se schimbe total.El nu a mai putut să meargă, să mănânce și să vorbească normal.A fost un moment destul de greu, deoarece în urma acelui accident tragic a rămas în scaun cu rotile, fiind paralizat pe viață.

Accidentul i-a schimbat total viața lui Mihai Neșu.L-a descoperit pe Dumnezeu și și-a dedicat viața celor aflați în suferință.În timpul procesului său de reabilitare în Olanda și SUA, a întâlnit diverși copii și adulți cu dizabilități și boli cronice și a decis în cele din urmă să înființeze o fundație pentru a ajuta copiii din România.Fundația Mihai Nesu are propriul centru de recuperare la Oradea, care de la înființare a oferit terapie la peste 130 de copii.Fundația Mihai Neșu sprijină copiii cu dizabilități neuromotorii și le oferă ajutorul prin intermediul terapiilor precum kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațioanală, hidroterapie, hipoterapie.

Într-un interviu dat de Mihai, acesta a fost întrebat de un reporter dacă îi este frică de moarte.Răspunsul lui a fost: „Nu, deloc! Frica de Dumnezeu trebuie să fie singura frică din viață. Fotbalul este un sport care ajută foarte mult lumea. Dacă l-am primi pe Dumnezeu mai mult în acest sport, prin modelele de jucători pe care le promovăm, l-am ajuta și mai mult’, a subliniat Nesu.

Mihai Neșu are o poveste impresionantă de viață, dar în ciuda acestui lucru, a reușit să-și găsească putere și un sens în viață să reușească să zâmbească din nou.Recent acesta a implinit vârsta de 39 de ani.Mihai Neșu îşi petrece cea mai mare parte din zi, indiferent de vreme, pe şantierul unde se construieşte noul centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi, a cărui valoare se ridica la peste 3 milioane de euro.Echipa Fundației Mihai Neșu mulțumește tuturor celor care sunt alături de copiii cu dizabilități și alături de el, cred și susțin misiunea fundației.

loading...

Add comment