Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Preotul ortodox care are grijă de peste 4000 de copii nevoiași

Dan Damaschin, este preotul care are grijă de copiii nevoiași.Preot la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași este denumit un fel de „maica Tereza” a săracilor Iașului.Părintele Damaschin are grijă de familiile din cele mai sărace sate din Uniunea Europeană, care se află în județul Iași.

Preotul luptă cu sărăcia de ani de zile. El a înființat și o asociație numită „Glasul Vieții”,determinând sute, mii de mame să nu facă avort, oferindu-le acoperiș și speranță.El povestește cum într-o zi, fiind preot la maternitate a dus cu mașina personală o mamă și copilul ei nou-născut în satul de unde era.Ajuns acolo, casa mai că nu se prăbușea pe ei,sărăcia urla, iar în curte îi aștepta un soț alcoolic și încă cinci copii.Impresionat de cum trăiau acești oameni, preotul a strâns bani și le-a construit o casă.Apoi le-a cumpărat o vacă,a trimis copiii la școli din Iași și le-a plătit studiile, mâncarea și gazda.

Campaniile organizate de părintele Damaschin și de Asociația „Glasul Vieții” nu se limitează doar la ajutorarea copiilor. În ultimii ani, au construit zeci de case pentru mamele cu mulți copii sau pentru orfani.În cadrul asociației a ajutat aproximativ 4000 de copii. Copiii din familiile sărăce au primit îmbrăcăminte, încălțăminte și ghiozdane pentru școală, în cadrul unui proiect derulat de preotul ieșean Dan Damaschin. Părintele spune că, deși vede sute de cazuri dramatice în fiecare zi, încă sunt situații care îl lasă fără cuvinte.

„Copiii sunt îmbrăcați din cap până în picioare cu geci de cea mai bună calitate, cu încălțări de piele, pulovere și pantaloni de calitate. Am lucrat cu producători și am putut negocia prețurile, să avem prețuri de producător subvenționate de domniile lor, care au devenit parte din campanie într-o anumită măsură”, explică părintele Damaschin.

Părintele Dan Damaschin este un om cu suflet mare.El ne spune că trebuie să renunțăm la egoism și să revenim la Hristos, prin trăirea autentică a Evangheliei.Părintele are grijă de mii de suflete și se ocupă de îngrijirea lor și le caută părinților chiar și un loc de muncă pentru a putea duce un trai decent.Părintele este cunoscut în întreaga țară pentru  actele de caritate pe care le face pentru cei sărmani.Merită cu siguranță apreciat acest om cu suflet mare, care este îngerul păzitor al copiilor nevoiași.

loading...

Add comment