Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nefumătorii vor avea zile libere în plus la concediu. Unde s-a luat această măsură

Directorul unei companii din Marea Britanie, Don Bryden, le-a oferit fumătorilor un stimulent pentru a încerca să se lase de acest obicei, prin recompensarea nefumătorilor cu patru zile suplimentare de concediu anual.El a observat că angajații care fumează petrec până la o zi pe zi, luând pauze de țigară.Între timp, nefumătorii din companie rămân la birou, continuând cu munca lor.Acest lucru l-a determinat pe Bryden, care conduce firma de logistică KCJ Training and Employment Solutions în Stratton, în apropiere de Swindon, Wiltshire, să înceapă noul an cu o nouă politică radicală.

„M-am uitat la ceilalți angajați în aceste pauze și ei sunt mereu la telefoane, tastând și încercând să-și facă treaba cât mai bine, așa că am crezut că ar trebui recompensați.Anul trecut, am văzut ceva pe rețelele de socializare care sugerează că lucrătorii care nu fumează ar trebui să aibă patru zile în plus.Toți spuneau că este o idee grozavă, dar nimeni nu a spus că o vor face, așa că am început să lucrez la începutul lunii ianuarie, simțindu-mă generos și le-am spus tuturor că vom da drumul la această idee.Nu am văzut această idee la nicio altă afacere din Swindon, așa că am zis hai să începem și sper să încurajăm alte companii să facă același lucru.Destul de ciudat, când am făcut anunțul, unii dintre lucrători au spus că nu vor mai fuma, dar nu funcționează așa.Dacă pot renunța la fumat timp de 12 luni, le voi oferi cele patru zile suplimentare”, a spus domnul Bryden.

Un angajat al companiei, care lucrează de puțin peste șase luni și nu fumează, a spus că a fost „destul de surprins” de noua politică.El a mai spus: „Este absolut uimitor, cred că este o idee grozavă și ar putea motiva oamenii să renunțe la fumat”.

Din punctul nostru de vedere, este destul de interesantă ideea acestei companii.Poate așa, directorul va reuși să-și motiveze angajații să se lase de fumat, pentru a putea beneficia de acele zile de concediu în plus și totodată pentru sănătatea lor.Potrivit statisticilor, la nivel mondial, fumatul omoară mai mult de 6 milioane de oameni anual, dintre care 600.000 ca fumători pasivi.

loading...

Add comment