Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Nu mai pot mami”.Fetiță în noroaie până la genunchi pe drumul spre şcoală. „Vă dați seama ce simte copilul ala când ajunge în sfârșit acasă”.

Din păcate, asta este realitatea din zilele noastre.În România există la ora actuală mii de sate cu drumuri neasfaltate sau fără gaze și canalizare.Iar viața locuitorilor din acele sate nu este deloc ușoară.De aceea, acești copii când vor ajunge la vârsta maturității își vor dori să-și facă un trai mai bun, cât mai departe de țară.

La fel este și povestea dintr-un sat din județul Cluj, unde copiii sunt nevoiți zilnic să treacă pe străzi pline de noroi, neasfaltate, pentru a putea ajunge la școală.În satul Berchieșu, comuna Frata, copiii trec zi de zi pe drumurile pline de noroi, cu cizme de cauciuc.

„Ce putem spune, suntem în sec 21, așa arată drumul de fiecare zi al fetiței din clasa a 2. Cum cresc copii cu dragoste către cei ce ne conduc știind ca pentru ei nu s a făcut nimic. Va dați seama ce simte copilul ala când ajunge în sfârșit acasă.A mai trecut o zi de chin, puneți-vă oameni buni în situație cât ați putea rezista, Va mulțumesc din suflet celor ce încearcă sa ne ajute”, a declarat mama fetiței din fotografie.

„Vă întreb pe cei care ați comentat, v-ați dori numai o zi așa din viața noastră cred ca nu, și va asigur ca nu mi doresc autostradă îmi doresc dreptul meu și a copilului meu care în fiecare zi îmi spune, Nu mai pot Mami”, a mai spus mama fetiței.

Vasile Trif, este primarul comunei Frata de 16 ani, obținând primul mandat în 2004.Dar, după cum se vede, nu prea a avut timp să se ocupe de drumurile comunale.

„Domnule primar, uitați-vă la aceste imagini, poate că vă veți gândi și la acești copii măcar acum pe final de mandat!” este apelul făcut de jurnaliştii din presa județeană.

Bineînțeles că acesta nu este singurul caz din România.Mai sunt și alte sate în care copiii merg la școală pe drumuri pline de noroi și murdari din cap până în picioare.Orice părinte responsabil își trimite copiii la școală cu cele mai frumoase hăinute și cu cele mai bune încălțări, de aceea autoritățile ar trebui să ia măsuri și să asfalteze străzile.

loading...

Add comment