Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
mihai-emil

Mihai, copilul minune de la Sibiu, cu deficiență senzorială auditivă, a reușit să ia Locul I la Olimpiada națională de matematică.

Mihai Emil este elev în clasa a VII-a la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr. 2 Sibiu. Un Centru care „poate fi considerat cel mai bun din țară, mândrindu-se cu o un număr mare de copii inteligenți, care au reușit să-și depășească condiția și să obțină rezultate chiar și la nivel național”, notează oradesibiu.ro.

Mihai este hipoacuzic, are deficiență senzorială auditivă, însă acest lucru nu i-a pus niciodată piedici în ceea ce privesc performanțele școlare.El a reuşit să dovedească tuturor că totul este posibil și a obținut locul I la Olimpiada Națională de Matematică pentru elevii cu deficiență de auz, cu nota 9,88.

Povestea lui Mihai este una extrem de emoționantă, deoarece s-a născut prematur şi a fost abandonat de părinți.Acesta face parte din sistemul de protecție „SOS Kinderdorf Cisnădie” din Sibiu, alături de alți copii neajutorați pe care părinții biologici nu i-au păstrat din diferite motive.În ciuda necazurilor din viața sa, micuțul geniu la matematică este un copil cum rar ne este dat să întâlnim.Este inteligent și ambițios, demonstrând că prin muncă se poate orice.Tânărul Mihai este pasionat de științele exacte și a descoperit că cifrele și formele geometrice îi aduc fericire și antrenament.

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 2 Sibiu unde studiază Mihai este o instituţie care oferă servicii psihopedagogice, psihologice şi de consiliere în domeniul educaţiei speciale benefiacirilor direcţi (preşcolari/şcolari cu deficienţe, dar şi părinţilor, cadrelor didactice, membrilor comunităţii locale).

Noi dorim să îl felicităm pe această cale pe Mihai Emil și îi dorim mult succes în continuare în tot ceea ce își propune de acum încolo.

loading...

Add comment