Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Scopul meu ca părinte nu este să-i fac pe copiii mei fericiți – este de a-i vedea realizați

Am auzit acest lucru de foarte multe ori. M-am gândit chiar și mi-am spus: „Vreau doar ca, copiii mei să fie fericiți”.Dar recent, am decis că „doar să fiu fericit” nu este ceea ce vreau pentru copiii mei. Sunt o mulțime de lucruri care îi fac pe copiii mei fericiți. Nopțile târzii în care îi urmăresc pe Disney Junior îi face fericiți, un munte de Skittles, popcornul cu caramel,cumpărăturile într-un magazin de jucării sau parcul de distracții îi face fericiți.

Obiectivul meu final ca părinte nu este acela de a-mi face copiii fericiți, ci de a-i vedea realizați.Când mă concentrez atât de mult asupra fericirea copiilor mei, îi învăț implicit că oricând nu sunt fericiți, viața e rea. Ceea ce nu este adevărat.

De asemenea, munca mea ca părinte nu este să-mi fac copiii fericiți, ci să-i țin sănătoși și în siguranță. Vreau ca ei să depășească provocările cu inteligență și har. Vreau să se aventureze prin inimile și mințile lor, descoperind în fiecare rând o comoară mai rafinată în ele. Vreau să trăiască în curiozitate pe tot parcursul vieții, foame pentru cunoaștere și sete pentru experiență.Vreau ca ei să fie buni și generoși, plini de umanitate. Vreau să fie încrezători și să creadă în cine sunt și puterea celor mai mici contribuții ale lor.Vreau ca ei să-și asume riscuri, să cadă, să eșueze și să învețe ce înseamnă să te ridici din nou cu zgârieturi în genunchi și cicatrice în inimile lor.Vreau să creadă în puterea vindecătoare a „din nou” sau „data viitoare”.

Aceste lucruri necesită efort și timp și angajament din partea mea ca părinte.Vreau să fiu genul de părinte pe care copiii mei îl caută și felul de părinte la care se adresează atunci când au nevoie de un prieten pentru a-i asculta. Vreau să fiu acel părinte care știe ce se întâmplă adânc în profunzimea sufletului lor. Doar pentru că-mi doresc ca, copiii mei să fie fericiți, nu este suficient.

loading...

Add comment