Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
exercitii-pentru-memorie

Un neurolog a dezvăluit cele mai bune 5 exerciții pentru a stimula memoria și funcția cognitivă

Nu pierdem doar mușchi în timp. De asemenea, creierul nostru se atrofiază sau se risipește. Acest lucru poate afecta negativ rezerva cognitivă a creierului sau capacitatea acestuia de a tolera leziunile neurologice asociate cu îmbătrânirea și alți factori fără dovezi crescute de pierdere sau încetinire a memoriei se pot diminua de-a lungul anilor.Pe lăngă un stil de viață sănătos care include o dietă bine echilibrată și exerciții fizice regulate, vă puteți menține mintea și memoria ascuțite cu câteva exerciții simple.John E. Morley, MD, profesor de medicină la Universitatea St. Louis din Missouri recomandă următoarele 5 exerciții pentru a vă ascuți abilitățile mentale.

1.Învață lucruri noi.
Provocarea creierului să învețe ceva nou vă poate reduce riscul de declin mental. Învățați o limbă străină, folosirea unui instrument nou muzical, încercați o nouă meserie sau parcurgeți un alt traseu de condus către un loc pe care îl vizitați frecvent.

2.Repetați ceea ce doriți să vă amintiți.
Când vrei să-ți amintești ceva ce tocmai ai auzit sau citit, încearcă să-l spui cu voce tare sau să-l notezi. Asta va ajuta la întărirea memoriei. De exemplu,atunci când tocmai ați cunoscut pe cineva nou, repetați-i numele în conversația dvs. „Deci, Robert, ești nou în zonă?” În acest mod nu veți uita numele lui.

3.Fă calcule în minte, nu pe calculator.
Fă matematică în cap, fără ajutorul unui creion, hârtie sau calculator. Puteți face acest lucru mai dificil și mai atletic, mergând în același timp.Acest exercițiu stimulează diferite funcții cognitive, cum ar fi funcția executivă și viteza de procesare, la adulții în vârstă.

4.Socializarea.
Interacțiunea socială regulată vă poate reduce riscul de probleme de memorie. Invitați prietenii să vi se alăture la prânz sau la o cafea, să se alăture unui club sau să participe la evenimente sociale la biserica dvs.

5.Joacă jocuri care implică strategie.
Jocuri precum Scrabble, cuvinte încrucișate, integrame, Sudoku și alte puzzle-uri oferă exerciții mentale. Așa cum exercițiile fizice vă pot menține corpul mai puternic, exercițiile mentale vă pot face ca creierul să funcționeze mai bine.

Aceste exerciții pot îmbunătăți memoria.Cuvintele încrucișate, jocurile de reamintire a cuvintelor, Tetris și chiar aplicațiile mobile dedicate antrenării memoriei sunt și ele modalități excelente de a întări memoria.Creierul este, fără îndoială, cel mai important organ din corpul uman. Controlează și coordonează acțiunile și reacțiile, ne permite să gândim și să simțim și ne permite să avem amintiri și sentimente, toate lucrurile care ne fac oameni.

loading...

Add comment