Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
copilul-pe-primul-loc

O mamă uită de nevoile ei și se pune pe ultimul loc.Ea mănâncă mâncarea rece, doarme puțin, le rezolvă pe toate și are grijă de toată lumea.

Să ai un copil îți poate schimba viața în moduri minunate.Unele mame ne-au spus că s-au luptat cu pierderea identității după ce au născut un copil. Dacă așa simți, nu-ți face griji.Mulți alți părinți simt la fel.Simțul nostru de identitate provine din alegerile pe care le facem cu privire la lucruri precum relațiile, cariera, hobby-urile, prieteniile și stilul de viață. Aceste alegeri reflectă adesea cine suntem și ceea ce prețuim în viață.

Când ai un copil, aceste alegeri se pot schimba. Asta nu înseamnă că nu mai deții controlul asupra cine ești. Dar ești responsabil pentru altcineva ale cărui nevoi sunt pe primul loc și asta îți poate schimba prioritățile, valorile și uneori simțul tău de sine.Să ai un copil te schimbă, dar încearcă să nu vezi asta niciodată ca pe un lucru negativ.

Dar o mamă uită de nevoile ei și se pune pe ultimul loc.Ea își pune întotdeauna copiii pe primul loc.Și cumva este normal, pentru că ei depind cel mai mult de mamă pentru protecție, hrană, dragoste și încurajare.Mama este cea responsabilă pentru bunăstarea și dezvoltarea lor fizică și mentală/emoțională.Copiii nu pot fi ignorați.Au nevoi atât fizice, cât și emoționale care trebuie satisfăcute.

Consider că ambii părinți ar trebui să fie în mod egal responsabili pentru bunăstarea copiilor lor. Dacă un părinte este prea exigent și egoist și dorește ca celălalt părinte să aleagă cine este mai important, atunci cu siguranță, copiii vor fi prioritate.Unii soți devin geloși pe atenția pe care o primesc copiii, atât de mult încât se comportă ca niște copii.Dacă ambii părinți se concentrează pe creșterea copiilor sănătoși și responsabili, ambii părinți ar trebui să fie egali în rolurile lor.Atunci mama nu ar trebui să uite de nevoile ei, să mănânce mâncarea rece, să doarmă puțin, să fie cea care le rezolvă pe toate și are grijă de toată lumea.

Atât de multe femei se epuizează complet de îngrijirea familiei lor, cu excluderea propriei lor sănătăți mintale și fizice, deoarece societatea cere să ne transformăm în mame și soții minunate.Când ai grijă de un copil, este ușor să uiți de grija de tine.Dar nu este cel mai bine.Fă-ți timp pentru auto-îngrijire.Îngrijirea de sine nu înseamnă să te concentrezi asupra aspectului tău, înseamnă să-ți faci timp pentru orice îți îmbunătățește bunăstarea fizică și mentală.S-ar putea să vă fie greu și să aveți o săptămână mai rea,dar chiar și să ieșiți la o cafea sau să faceți o plimbare după-amiaza vă poate ajuta. A avea o pauză nu trebuie să fie întotdeauna despre a face altceva decât să ai grijă de copilul tău. Uneori este frumos să stai și să nu faci absolut nimic.

loading...

Add comment