Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Rugăciuni pentru postul Crăciunului

Pe măsură ce ne apropiem de sezonul de sărbătoare, ne confruntăm cu încă o altă ocazie de a de a ne spovedi, de a ține post și de a face o pauză în mijlocul tuturor emoțiilor, pentru a ne gândi din nou originea Crăciunului – Celui al cărui naștere îl sărbătorim. Să nu uităm adevăratul sens al motivului pentru care sărbătorim în această perioadă a anului. Sărbătorim nașterea Domnului nostru Isus. Din data de 14 noiembrie, până în data de 24 decembrie, este postul Crăciunului, pentru purificarea trupului și a sufletului.

1. Tatăl nostru, rugăciunea care se citește în fiecare post din an.Tatal nostru este cunoscut si sub denumirea de Rugaciunea domneasca. Aceasta este rugaciunea pe care Mantuitorul le-a lasat-o ucenicilor sai atunci cand acestia I-au cerut sa le arate cum trebuie sa se roage.

2. Rugăciune de Crăciun.
Doamne, Îți mulțumesc că ai venit pe pământ ca să mă poți răscumpăra. Mă iubești atât de mult și sunt atât de recunoscător pentru această iubire. Fără tine, m-aș fi pierdut și în păcat. Dar din cauza a tot ceea ce ai făcut pentru mine, astăzi sunt liber; viața mea este binecuvântată; Isus este Domnul meu; Raiul este casa mea; și Satana nu are dreptul să mă controleze. Voi fi recunoscătoare veșnic Tie pentru tot ce ai făcut pentru a mă salva! Mă rog în numele tău, Domnul nostru Isus Hristos!

3. O rugăciune pentru pace în timpul postului Crăciunului
Doamne, într-un anotimp în care fiecare inimă ar trebui să fie fericită și luminată, mulți dintre noi se luptă cu greutatea sarcinilor de viață care fură bucuria din ciorapii noștri de Crăciun. Doamne, încă mai cântăm colinzile minunate, înghesuindu-ne pe porțile acoperite de zăpadă ale caselor sau din biserici, conduse de muzicieni entuziasti sau membri de cor. Pentru cei ale căror inimi sunt afectați de tristețe sau relații rupte, pentru cei ale căror vieți cunosc doar conflicte și confuzii, pentru acei ale căror corpuri sunt obosite dincolo de capacitatea lor de a îndura, prețuiește-l pe Mântuitorul nostru, atrage-l aproape de Tine. Lăsați-i să știe că sunteți același Isus care a fost născut dintr-o fecioară, nu într-un spital, ci într-un hambar de animale, așezat într-o iesle de fân. Tu încă ești Cel trimis de un Tată ceresc, care nu a oferit condamnarea pentru păcatele noastre, ci dragostea și iertarea și părtășia de zi cu zi, divină. Încă ești bucuria noastră. Încă ești pacea noastră. Nu mai ești un prunc în iesle. Esti Domnul Domnilor si Rege al Regilor. Și încă Te sărbătorim ca Domn – în acest Crăciun și întotdeauna.

4. Rugăciune de mulțumire
Mulțumesc lui Dumnezeu că l-a trimis pe Fiul Său într-o singură noapte glorioasă pentru a fi născut de fecioară, a trăi o viață perfectă și a muri pe cruce pentru păcatele mele. Îi mulțumim că a înviat din morți trei zile mai târziu și că în acest Crăciun și în fiecare Crăciun putem să sărbătorim darul vieții veșnice prin Isus Hristos. Amin.

5. Rugăciune pentru sănătate
Mulțumiți lui Dumnezeu că ne trezim sănătoși în fiecare zi. Fiecare zi este dresată cu scopul și cerem înțelepciunea și îndrumarea Ta prin fiecare. Ajută-ne să trăim bine în fiecare zi întru gloria Ta, de la început până la sfârșit. Ai grijă Doamne de noi în tot ceea ce facem.

loading...

Add comment