Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cod-maniere

Codul bunelor maniere ar trebui să fie predat ca materie nouă în școli.Fiecare om ar trebui să cunoască regulile de bază.

Bunele maniere îi pun pe alții înaintea ta și sunt un semn de respect și curtoazie. Sunt practice orientări pentru a vă ajuta să interacționați pozitiv cu ceilalți oameni și vă poate adăuga succesul viitor în lumea muncii.Modestia, umilința, bunătatea și politețea sunt trăsăturile esențiale ale unei persoane care se comportă bine.O persoană cu bune maniere arată respect față de sentimentele și sentimentele celorlalți care trăiesc în împrejurimi.

Învățarea bunelor maniere este însăși un exercițiu de etichetă adecvată.Învățarea manierelor începe acasă. La fel ca cele mai importante lecții de viață, copiii învață cel mai bine prin exemplu, observând și ascultând adulții din viața lor.Rădăcina bunelor maniere este respectul pentru o altă persoană.Dar cum ar fi ca să fie predată ca materie la școală? Chiar și copiii de doi ani pot lua obiceiul de a spune „te rog” și „mulțumesc”.Un copil ar trebui să audă încă de la o vârstă fragedă cuvinte politicoase și să vă vadă demonstrând pentru ceilalți în timpul interacțiunilor voastre zilnice.Schimburile simple, cum ar fi mulțumirea casieriei atunci când i se oferă schimbul la un supermarket sau lăsarea mesei curate la un restaurant cu autoservire, îi învață pe copii că manierele contează în familia lor.Manierele sunt o stradă cu două sensuri. Tratează-ți copilul cu aceeași politețe pe care o faci cu un adult. Lasă-i să experimenteze sentimentele bune de a primi respect și apreciere.

Practicarea și predarea bunelor maniere pentru generația următoare face o viață mai plăcută, azi și mâine. Ceva de care avem mare nevoie toți.Fiecare om ar trebui să cunoască regulile de bază.Iată în continuare câteva dintre acestea.

Respectați întotdeauna persoanele în vârstă și ascultați-i și învățați. Acest lucru se aplică tuturor bătrânilor, nu doar părinților sau bunicilor.Folosirea termenilor „mulțumesc” și „sunteți binevenit” le arată celorlalți că aveți bune maniere. Oamenii lipsiți de maniere nu folosesc acești termeni.Nu înjurați și nu folosiți cuvinte profane sau blesteme. Persoanele care fac acest lucru sunt considerate ca nu au autocontrol sau respect pentru ceilalți, inclusiv pentru ei înșiși.Nu vorbi de rău pe cineva, chiar dacă există lucruri care nu îți plac.Este negativ și nepoliticos să speli rufele murdare ale familiei în public.Negativitatea sub orice formă trebuie evitată. Ignorați bârfele și nu participați la ele.Apreciază valoarea timpului, a ta și a celorlalți. Dacă vă faceți o programare, sosiți la timp, nu întârziați.

loading...

Add comment