Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Sfânta Cuvioasă Parascheva, de mare ajutor în găsirea unui loc de muncă.

Cuvioasa Parascheva este celebrată de Biserica Ortodoxă şi de altele de rit oriental. Parascheva s-a născut în secolul al XI-lea în satul Epivata din Tracia, într-o familie de creştini bogaţi. Fiind o fire foarte evlavioasă, mergea de fiecare dată când se ivea ocazia la biserica Preacuratei Născătoare de Dumnezeu împreună cu mama sa. La vârsta de 10 ani, într-o zi, când era în biserică, a auzit o frază din Evanghelie: „Cel ce voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine şi să ridice Crucea sa şi să urmeze Mie”. Parascheva a hotărât să facă întocmai, iar, ieşind din biserică, a văzut un om sărac şi i-a cerut hainele, dându-i-le în schimb pe ale ei.

Ulterior, a decis să se retragă în pustietate, spre ţinutul Pontului, nu înainte de a sta cinci ani la Mănăstirea Maicii Domnului din Heracleea. De acolo a pornit spre Ţara Sfânta pentru a trăi restul vieţii sale acolo. De la Constantinopole a decis să meargă la Epivat, fără a spune credincioşilor cine este cu adevărat şi de unde vine. Aici a murit şi a fost îngropată ca o străină.

Pelerinii care vin la Iaşi de hramul Sfintei Parascheva ar trebui să ştie că veşmintele sale poartă o broderie specială. Potrivit calendarulortodox.ro, domnitorul Vasile Lupu, a adus moaştele Sfintei Parascheva la Iaşi în 1641 şi le-a aşezat la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi ctitorită de el. Aducerea moaştelor în Capitala Moldovei a fost un gest de recunoştinţă din punctul de vedere al patriarhului Partenie I şi al membrilor Sinodului Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol pentru faptul că domnitorul de atunci al Moldovei a plătit în întregime datoriile Patriarhiei Ecumenice.

O minune pe care am trăit-o recent se datorează Sfintei Cuvioase Parascheva. În această perioadă, mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, iar printre acești oameni se afla și tatăl meu.

Două-trei săptămâni a căutat tatăl meu un loc de muncă și a și găsit, mai multe. Cu toate acestea, tot nu se putea angaja, din multe motive, astfel că a rămas în continuare fără loc de muncă. Însă am nădăjduit că Sfânta Parascheva ne poate ajuta. I-am citit într-o zi Paraclisul și Acatistul, atât.

În ziua următoare am aflat că tata a fost sunat de către un prieten care i-a găsit un loc de muncă bine plătit. Chiar atunci când mă rugam s-a întâmplat acest lucru! Acum lucrează acolo. Bucură-te, Sfântă Parascheva mult folositoare!

loading...

Add comment