Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

15 obiceiuri zilnice care îți fură energia.Scapă de ele și te vei simți mai bine

Energia scăzută și oboseala sunt simptome ale obiceiurilor proaste și ale factorilor de stil de viață negativ pe care îi puteți controla.Obiceiurile noastre sunt ceea ce în cele din urmă construiesc cine suntem. Dacă construim obiceiuri zilnice pozitive, ne creăm pe noi înșine într-o direcție pozitivă.Iată în continuare câteva dintre cele mai frecvente „obiceiuri rele” care tind să se strecoare și să provoace mai mult rău decât bine.

 1. Alimentația proastă.
  Dacă stilul dvs. de viață sau obiceiurile zilnice vă determină să mâncați lucruri pe fugă, în loc să gătiți acasă, este posibil să mâncați mai multe mâncăruri neplăcute decât poate suporta corpul.Efectuarea priorității dietei dvs. este esențială atunci când vine vorba de sănătatea dvs. generală. Te va ajuta, de asemenea, să rămâi energic în timpul zilei.
 2. Lipsa somnului corect.
  Când nu dormi suficient, corpul tău este mai slab, deoarece ai doar jumătate din energia ta. Productivitatea dvs. este afectată de acest lucru și dacă încercați să vă mențineți lucrând ore suplimentare și să vă lăsați mai puțin timp pentru a dormi acest lucru vă va afecta.
 3. Multe sarcini în același timp.
  Când faceți mai multe lucruri în același timp deveniți extrem de ineficient.Deoarece încercările de a face mai multe lucruri simultan forțează creierul să consume cantități uriașe de energie.
 4. Deshidratarea.
  Nu beți suficientă apă.Deshidratarea poate afecta negativ funcția creierului. Este important să beți suficientă apă pentru a înlocui orice pierdere de apă pe care organismul o are din cauza urinării, a anumitor medicamente, a transpirației sau a consumului de sucuri.
 5. Stilul de viață sedentar.
  Corpurile noastre au fost concepute pentru a le folosi și pentru a face mișcare, nu pentru a sta pe scaun toată ziua. Când nu vă mișcați, corpul dvs. va fi afectat de oboseală și de nivelurile scăzute de energie.
 6. Ecranul telefonului.
  Se spune că lumina albastră a ecranului telefoanelor întrerupe ritmul circadian al organismului, împiedicând somnul normal.Iar dacă nu aveți parte de un somn bun, nu veți avea parte nici de energie.
 7. Ținerea de furie și resentimente.
  Furia și resentimentele sunt, în general, legate de „trăirea în trecut”. Acestea sunt emoții și gânduri negative, automate, care pot fi eliminate.Furia și resentimentele sunt extrem de contraproductive pentru energia ta și nu merită costurile fizice și mentale pe care le preiau de la tine.
 8. Comunicarea cu persoanele toxice.
  Indiferent cât de mult încercați să ajutați oamenii, veți primi totuși plângeri și energie negativă. Prin urmare, încercați să vă înconjurați de oameni pozitivi și evitați-i pe cei toxici.
 9. Perfecționismul.
  Petrecerea timpului gândindu-te cum să eviți eșecul și să fii cel mai bun în toate, este doar o pierdere de timp și energie.Nu întotdeauna este realist acest lucru.Te vei simți mult mai bine dacă vei uita de perfecțiune, vei avea o atitudine pozitivă în ceea ce privește lucrurile și vei avea mai multă energie.
 10. Spui mai multe lucruri negative decât pozitive.
  Acest obicei nu face altceva decât să sugă energia din toată lumea, inclusiv din partea ta. Găndește pozitiv și concentrează-te doar pe lucruri pozitive.
 11. Bei prea multă cafea.
  Treci de prânz, începi să te simți obosit și crezi că soluția este o nouă cafea.Ei bine, consumul de cofeină cu 6 ore înainte de somn are un efect negativ asupra calității și duratei acestuia.
 12. Lucrezi continuu, fără pauze.
  Mai ales dacă sunteți într-o industrie, trebuie să vă faceți timp pentru pauze, nu doar pentru producție.
 13. Nu faci ceea ce iubești.
  Succesul energetic final este să nu faci ceea ce-ți place.Fă ceea ce îți place și vei avea mai multă energie decât te-ai gândit vreodată că o să ai.
 14. Nu spui „nu”.
  Nu este nimic rău uneori să spui „nu”, „îmi pară rău”, „nu pot”.Te vei simți mult mai ușurat și vei avea mai multă energie pentru a face ceea ce-și dorești defapt.
 15. Dezordinea pe birou.
  Cercetătorii au descoperit că dezordinea pe birou ne distrage atenția, spuizând astfel rezervele de energie și resursele cognitive.
loading...

Add comment