Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cercetările dezvăluie: copiii care primesc mai multe îmbrățișări au creierul mai dezvoltat.

Nu există nimic asemănător cu căldura și siguranța unei persoane dragi care te îmbrățișează cu drag.Simplul act de a da și a primi îmbrățișări autentice vă poate schimba complet starea de spirit. Te simți iubit, îngrijorat, în siguranță și unic. Nu există o singură acțiune care poate reproduce sentimentul de a oferi și de a primi o îmbrățișare.

Cercetătorii dezvăluie că copiii care primesc mai multe îmbrățișări au creierul mai dezvoltat.Când ne gândim la dezvoltarea creierului, ne gândim la învățare, ne gândim să citim, să studiem, să ne folosim mâinile, calculele și alte procese.Cercetătorii au descoperit prin imagistică specializată că atingerea se înregistrează în cortexul somatosenzorial. În funcție de faptul dacă a fost o atingere reală, în ce parte a corpului s-a produs contactul sau dacă a fost o imagine, s-au modificat locația și puterea semnalului din cortexul somatosenzorial în care a fost înregistrat.Oxitocina este un hormon și neurotransmițător produs în hipotalamusul nostru și eliberat din glanda pituitară.În ceea ce privește efectul asupra bebelușilor și dezvoltarea acestora, oxitocina încurajează legătura dintre mamă și copilul ei.

Acest lucru ar putea explica de ce alăptarea crește nivelul hormonilor unei femei. Tinde să încurajeze sentimentele de încredere, apropierea în relații și instinctul sau îngrijirea maternă. În mod ironic, acest hormon a fost descoperit de oamenii de știință de la Institutul Weizman ca fiind echipajul de construcție pentru propriile căi viitoare ale vaselor de sânge în timp ce se află într-un creier embrionar. Prin urmare, facilitează capacitatea bebelușului de a produce oxitocină după ce creierul său, se dezvoltă pe deplin.

Oxitocina a fost poreclită „hormonul iubirii” sau „hormonul îmbrățișării.În timp, s-a descoperit că are o reacție diferită atunci când este eliberat în creier. Apoi are efecte variabile asupra comportamentului nostru cognitiv, emoțional și social.Înțelegerea generală a modului în care oxitocina ne afectează comportamentul emoțional și social este puțin complexă.

Știința ar putea încă să se lupte pentru a găsi formula pentru care atingerea este atât de importantă și modul în care creierul nostru o asimilează în ceea ce privește dezvoltarea noastră, dar majoritatea părinților par să o înțeleagă indiferent. Rezultatele îmbrățișării unui bebeluș, a unui copil, a adolescentului sau a soțului / soției sunt cele pe care majoritatea dintre noi le putem recunoaște.Cu toții dorim un sentiment de siguranță, încredere, dragoste și importanță. Și o simplă îmbrățișare stimulează acele sentimente în noi toți.În plus, nu poți să oferi o îmbrățișare fără să primești și tu una în schimb.Iar acest lucru este absolut minunat.

loading...

Add comment