Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
codul-bunelor-maniere

Bunele maniere pe care ar trebui să le practicați întotdeauna la masă.Semne că nu știi să te comporți la masă.

Este foarte important atunci când sunteți într-un loc public în care luați masa, dar chiar și acasă, să știți care sunt bunele maniere și să tineți cont de acestea.Manierele la masă joacă un rol important în a face o impresie favorabilă. Sunt semnale vizibile ale stării manierelor noastre și, prin urmare, sunt esențiale pentru succesul profesional.În continuare am enumerat câteva dintre cele mai importante, pe care mulți dintre noi nu le cunosc.Totodată vom vedea mai multe greșeli de etichetă la masă pe care chiar trebuie să nu le mai repetați.

Dacă sunteți așezat la o masă cu opt sau mai puțini oaspeți, așteptați până când toți sunt serviți, iar gazda să înceapă să mănânce.Țineți smartphone-ul departe de masă și setați-l pe silențios sau pe vibrații.Este nepoliticos să răspunzi la telefon în timpul cinei. Dacă trebuie să efectuați sau să preluați un apel, scuzați-vă de la masă și ieșiți afară sau mergeți în camera cealalță.

Țineți ustensilele corect. Nu folosi furculița sau lingura ca o lopată și nu-ți înjunghia mâncarea.Nu uitați să vă folosiți întotdeauna șervețelul.Așteptați până ați terminat de mestecat pentru a sorbit sau a înghiți o băutură.NU vorbiți cu mâncarea în gură! Este foarte nepoliticos și dezagreabil de vizionat! Așteptați până când ați înghițit și ultima îmbucătură din gură.

Gustați întotdeauna mâncarea înainte de a o condimenta.De obicei, gazda a lucrat mult pentru a se asigura că mâncarea servită este delicioasă la standardele ei. Este foarte nepoliticos să adaugi sare și piper înainte de a gusta mâncarea.Nu suflați alimentele pentru a o răci. Dacă este prea fierbinte pentru a fi mâncat,așteptați puțin timp până se răcește.

Evitați să vă aplecați și nu vă așezați coatele pe masă în timp ce mâncați.În loc să întindeți mâna peste masă pentru un anume fel de mâncare, cereți să vi se aducă mai aproape.Țineți mâna stângă în poală, dacă nu o folosiți.

Nu vă suflați niciodată nasul la masă.Este simplă totală de respect față de ceilalți invitați sau participanți la masă.Mergeți la toaletă dacă simțiți nevoia să vă suflați nasul.Dacă tușiți, acoperiți-vă gura cu șervețelul pentru a opri răspândirea microbilor și a înăbuși zgomotul. Dacă tusea devine imposibil de gestionat, scuzați-vă să vizitați toaleta. Spălați-vă mâinile înainte de a vă întoarce la masă.

loading...

Add comment