Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dacă ești prea bun,oamenii vor profita de tine.Învață să spui nu și nu le mai oferi totul pe tavă.

Te simți vreodată ca și cum ai încerca mereu să îi mulțumești pe ceilalți? Simți că cineva profită de tine, întrucât ți se cere în mod constant o favoare? Acest lucru ar putea însemna că sunteți un om prea bun, iar cei din jur cred că pot profita de acest lucru.Și asta nu înseamnă că trebuie să încetezi să mai fii bun, dar poți fi o persoană drăguță și bună și dacă nu faci atât de multe lucruri pentru alții.

Atunci când încerci să-i mulțumești pe cei din jur și începi să faci lucruri drăguțe pentru ei, te negrijezi pe tine.Deși inima ta este la locul potrivit și vrei să îi ajuți pe ceilalți, de multe ori te neglijezi pe tine și pe propriile nevoi. Amintiți-vă, puteți fi de acord să ajutați pe cineva, ceea ce este minunat, dar, făcând acest lucru, v-ați luat seara liberă și nu ați reușit să faceți ceva ce aveați nevoie personal.Trebuie să găsiți un echilibru între lucruri și să stabiliți niște priorități.

Învață să spui și nu, atunci când trebuie.Deși sunteți de acord să faceți lucruri pentru alții, pentru a le face pe plac, este posibil să începeți să vă simțiți supărați pe acești oameni după ceva timp.Oamenii pot profita de tine.Poate vei simți că oamenii te folosesc, deoarece știu că nu îi vei refuza.Poate veți vedea că oamenii vă folosesc pentru propriul câștig, pentru că sunt conștienți că doriți să le faceți pe plac și nu spuneți cu adevărat nu.Acest lucru poate duce din nou la emoții negative.După ce ai realizat toate aceste lucruri, poți lucra la găsirea unor modalități de a te opri, care funcționează pentru tine.Așa cum am menționat anterior, acest lucru nu trebuie să însemne că încetezi să fii o persoană bună sau să îi ajuți pe alții, dar poate însemna că nu îi vei mai lăsa să profite de tine și îți poți păstra timpul pentru tine.

În viață, vei avea mereu de ales. Acesta este și cazul când vine vorba de mulțumirea oamenilor.Dacă știți că a ajuta pe cineva vă va provoca o agravare mai mare datorită abandonării propriilor sarcini, trebuie să știți că puteți spune nu.Nu este întotdeauna necesar să spuneți da tuturor și aveți de ales să alegeți ceea ce faceți și cum vă dedicați timpul.

loading...

Add comment