Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bunătatea nu numai că te face mai sănătos,dar încetinește și îmbătrânirea-dovedit științific

Diferite studii au arătat că bunătatea este instrumentul cel mai puțin apreciat pentru sănătatea noastră, dar totuși foarte eficient.Alături de o dietă și exerciții fizice, pur și simplu să fii bun și grijuliu, vei face mai mult pentru sănătatea ta decât orice detoxifiant sau „cure minune”.

Dar se dovedește că chiar și acele vești vesele din partea oamenilor de știință nu transmit pe deplin efectele puternice ale bunătății care favorizează sănătatea. De fapt, noile cercetări sugerează că bunătatea nu te va face doar mai fericit și mai sănătos acum, ci îți poate prelungi și viața.Bunătatea poate încetini îmbătrânirea? Noul studiu de la Universitatea din Carolina de Nord de la Chapel Hill este mic și preliminar, însă, având în vedere beneficiile cunoscute ale bunătății, nu este rău să sari în față pentru a folosi concluziile. La urma urmei, nu există reacții adverse urâte la îmbrățișări, politețe și voie bună.Iar rezultatele sunt destul de uimitoare. Cercetătorii au adunat aproximativ 150 de voluntari de vârstă mijlocie și apoi i-au separat în trei grupuri. Un grup a trecut printr-un antrenament de meditație de mindfulness de șase săptămâni care implică ore săptămânale de practică zilnică la domiciliu, altul a primit o pregătire similară în meditația de bunătate iubitoare, o altă formă de meditație care vă încurajează să vă deschideți inima către alții, iar un al treilea a servit ca grup de control.Practicarea meditației de bunătate pare să fi încetinit îmbătrânirea.Lucrurile ar putea arăta diferit dacă s-ar fi măsurat oameni mai sceptici pe perioade mai lungi. Dar, după cum am menționat, există și o mulțime de motive pentru a suspecta că bunătatea ar putea fi legată de o sănătate mai bună și, prin urmare, de o viață mai lungă.

O mulțime de cercetări arată că singurătatea te va „ucide” lent dar sigur. Bunătatea și sentimentul semenilor nu fac doar viața mai plăcută pentru toată lumea, ci îți protejează fizic corpul de ravagiile stresului și de timp. Așadar, în timp ce știința exactă despre cum interacționează bunătatea iubitoare și ADN-ul este încă în funcțiune, dacă doriți să încetiniți îmbătrânirea, este un pariu bun să încercați să fiți puțin mai amabil și să vă înconjurați de cei care sunt amabili cu voi.

loading...

Add comment