Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Interesează pe cineva? Deși are doar 14 ani, acest copil din România a inventat aplicații medicale care să monitorizeze pacienții spitalizați.

Este un lucru extrem de bine stiut ca romanii sunt unii dintre cei mai inventivi si inteligenti oameni.

Un nou exemplu este si un copil de doar 14 ani din Romania care a creat o aplicatie pentru pacienti la care nici macar cei care conduc spitale si cei din Ministerul Sanatatii nu s-ar fi gandit sa o faca.

Are doar 14 ani si deja salveaza vieti. Alexandru Talnaci a inventat o aplicatie medicala care monitorizeaza pacientii spitalizati si va ajuta pacientii aflati in conditii critice.

Aplicatia Smart Health Monitoring System este o aplicatie creata pentru Android si a castigat primul premiu la un concurs de aplicatii numit MobilPro 2018, organizat de Universitatea Politehnica din Bucuresti. Competitia a avut trei categorii: Smart Health, Smart Travel si Idea Million Dollar.

Adolescentul a trebuit sa concureze cu multi alti tineri studenti din diferite tari, scrie cezicelumea.ro.

Alexandru a vrut sa inventeze aplicatia dupa ce a auzit despre intamplarea din 2010, cand la maternitatea din Giulesti s-a produs ceva ireal. F0cul a fost cauzat de o instalatie electrica veche.

Alexandru a creat aplicatia numai in 3 saptamani. Aplicatia masoara semnele vitale ale pacientilor datorita unei bratari inteligente care monitorizeaza pulsul inimii si temperatura corpului. De asemenea, aplicatia are senzori de fum, gaz si temperatura.

Speram sa vedem ca acest copil o sa faca in continuare astfel de aplicatii care sa ajute oamenii si care sa ii salveze atunci cand se afla in situatii critice. Este impresionant cum un copil de doar 14 ani a reusit sa faca o asemenea aplicatie.

Nu doar faptul ca este greu sa creezi o aplicatie este impresionant ci si idea in sine.

Venind de la un copil, aceasta ne da speranta ca pe viitor acesta este capabil sa faca o multime de lucruri extrem de importante pentru societatea in care traieste.

loading...

Add comment