Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
copil-agresiv

Sfaturi de la un psiholog, atunci când copilul tău este agresiv cu alți copii

Agresivitatea la copii poate fi sub mai multe forme, crize de furie, lovituri cu mâinile sau picioarele, mușcături și alt comportament de acest gen.În general, copiii recurg la acest timp de comportament atunci când sunt frustrați de o problemă care este prea mare pentru ei.Ei nu au învățat încă cum să-și controleze impulsurile sau să rezolve conflictele în moduri acceptabile din punct de vedere social.În alte cazuri, copiii se pot confrunta cu dificultăți speciale – cum ar fi evenimente de viață stresante, probleme de reglare emoțională, deficite de atenție din partea părinților, simptome de autism sau hiperactivitate.

Iată în continuare câteva sfaturi de la un psiholog care trebuie aplicate atunci când copilul tău este agresiv cu alți copii.
Menținerea unei relații pozitive părinte-copil.
Dacă copilul tău continuă să se comporte prost, s-ar putea să simți că este important să răspunzi la fiecare ofensă cu critici, amenințări sau pedepse.Este un rezultat sumbru și, de asemenea, este contraproductiv. Studiile sugerează că copiii au mai multe șanse să învețe abilități sociale dezirabile atunci când le oferim feedback pozitiv pentru a face alegeri bune – nu amenințări și pedepse pentru a face un lucru greșit.Disciplina este o modalitate de a preda și o modalitate de a îmbunătăți o bună relație părinte-copil. Când disciplinați, ar trebui să oferiți copilului dumneavoastră laudă împreună cu instrucțiuni pe un ton ferm, cu intenția de a-și îmbunătăți comportamentul.

Învață-ți copilul să spună „nu” pe un ton ferm, să întoarcă spatele sau să găsească compromisuri în loc să lupte cu corpul lui. Prin exemplu, îl înveți pe copilul tău să rezolve diferențele cu cuvinte – mai eficiente și mai civilizate – decât cu violența fizică.

Controlează-ți propriul temperament.Una dintre cele mai bune moduri de a-l învăța un comportament adecvat este să-ți controlezi propriul temperament. Dacă îți exprimi furia în moduri liniștite și pașnice, probabil copilul tău îți va urma exemplul.

Găsiți recompense adecvate pentru copilul dvs.
Nu vă concentrați asupra obiectivelor financiare sau materiale. În schimb, încercați recompense precum o jumătate de oră de timp special cu mama sau tata, alegând ce mănâncă familia la cină sau alegând ce vizionează familia pentru seara de film.

Cel mai bun mod de a preveni comportamentul agresiv al copilului, este să-i ofero o viață acasă stabilă și sigură, cu o disciplină fermă, iubitoare și supraveghere cu normă întreagă în timpul anilor de copil mic și preșcolar.

loading...

Add comment