Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Terapia prin muzică reduce stresul,îmbunătățește memoria și sporește concentrarea.

Muzica vorbește inimii și sufletului tău.Ea vă poate face să vă simțiți energici sau triști.Indiferent de stilul de muzică pe care îl preferați, acesta vă vorbește sau exprimă ceva din interiorul vostru. S-ar putea să spui o poveste cu care te poți raporta sau să invoci o imagine și sentimente pe care le dorești în viața ta. Indiferent de ce, muzica creează un răspuns puternic în noi. Deși acest lucru nu este o noutate pentru nimeni, doar în ultimii 10 ani a fost recunoscut ca terapia muzicală să fie o alternativă legitimă. Cercetătorii dezvăluie ce se întâmplă cu creierul tău prin muzicoterapie și sfera utilizărilor terapeutice.

Terapia prin muzică sau muzicoterapia este concepută pentru a ajuta la nevoile emoționale, cognitive și sociale ale clientului.Scopul muzicoterapiei este ca clientul să se bazeze pe abilitățile învățate sau să întărească abilitățile actuale și să fie capabil să o aplice în viața de zi cu zi. Muzica poate ajuta la comunicarea și exprimarea sentimentelor cuiva. Acest lucru se poate aplica clienților și familiilor acestora.Muzica te motivează, te încurajează la mișcare, reduce stresul, scade durerea și îmbunătățește memoria.Totodată s-a concluzionat că muzica îmbunătățește capacitatea musculară legată de vorbire.Muzica are un efect puternic asupra dispoziției și minții noastre.Este ușor de înțeles cum muzica ne poate afecta starea de spirit și poate crește motivația, dar are alte utilizări la care s-ar putea să nu vă gândiți.Ritm pentru a ajuta la mișcare,cântând pentru a sprijini vorbirea și a spori calitatea vocii,ascultarea muzicii pentru a reduce durerea și improvizație muzicală pentru a ajuta la starea de spirit și sănătatea mentală și emoțională generală.

Studiul muzicoterapiei ca terapie este relativ nou și multe studii sunt în curs de desfășurare care dovedesc impactul său real. Aceasta include tratamentul bolii Alzheimer, ADHD, durere, depresie, anxietate și multe altele.Alte studii arată că atunci când cineva ascultă muzică, creează un sentiment de entuziasm.Acest lucru se corelează cu eliberarea de dopamină. Nu numai că dopamina este importantă pentru a-i ajuta pe cei cu depresie și anxietate, ci și pentru motivație printr-o senzație de recompensă. Această eliberare de dopamină corespunde, de asemenea, cu o creștere a circulației sanguine.

Muzica are rezultate pozitive asupra creierului nostru în a învăța lucruri noi și a memoriei. În schimb, zgomotul, definit ca sunet neorganizat și dezordonat, s-a dovedit a avea un impact negativ asupra nivelurilor de stres, a memoriei și a capacității de a învăța. Cel mai mare atribut al efectului muzicii asupra creierului nostru este că stimulează mai multe zone ale creierului nostru. Creierul nostru răspunde în regiuni care includ ascultarea, emoțiile, amintirile, mișcarea fizică și imagini vizuale.

loading...

Add comment