Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Studiul constată că vacile comunică între ele și arată compasiune la fel ca oamenii.

Când ne gândim la creaturi inteligente pline de compasiune, vacile în mod normal nu ne vin în minte.Cu toate acestea, vacile comunică de fapt cum se simt între ele prin sunetele pe care le scot, potrivit unui nou studiu. Animalele au caracteristici vocale individuale și își schimbă tonul în funcție de emoția pe care o simt, potrivit cercetărilor de la Universitatea din Sydney.

Dr. Alexandra Green student la universitate și autorul principal al studiului, a spus că vacile sunt animale sociale și că a fost prima dată când au putut studia vocile vacilor pentru a obține dovezi ale acestei trăsături.Studiind o turmă de 18 vaci, Alexandra a descoperit că acestea au dat indicii individuale de voce în diferite situații pozitive și negative.Acest comportament îi ajută să comunice cu turma și să exprime tot felul de emoții.

Vorbind despre animalele pe care le-a studiat, doamna Green a spus:„Toate au voci foarte distincte. Chiar și fără să le privesc în turmă, îmi dau seama care dintre ele scoate un zgomot doar pe baza vocii ei.”„Totul se referă la emoțiile lor și la ceea ce simt în acel moment”, a spus ea.

Cercetările anterioare au descoperit că mamele și puii lor își folosesc vocile pentru a comunica individualitatea.Studiul a constatat că animalele vor vorbi între ele în perioadele de împerechere, în timp ce așteaptă sau li se refuză hrana și atunci când sunt ținute separate unul de celălalt.Studiile au arătat că animalele comunică între ele în moduri similare cu oamenii, luând rândul lor în conversații. Acest lucru este benefic în regnul animal pentru a comunica nevoile, cum ar fi unde se află sursele de hrană sau dacă efectivul trebuie să se mute. De asemenea, poate ajuta animalele să comunice despre o amenințare care vine, astfel încât să poată răspunde corespunzător.

Această cercetare arată că animalele sunt ființe inteligente, simțitoare și merită respectul nostru. Pe măsură ce oamenii se trezesc să elimine carnea din dietele lor, poate avea un impact pozitiv asupra sănătății și poate arăta compasiune față de alte ființe vii.De asemenea, vacile contribuie foarte mult la emisiile de gaze cu efect de seră, producând 37% din emisiile de metan rezultate din activitatea umană. Un studiu a arătat că o vacă, în medie, produce între 70-120 kg de metan pe an.Acest lucru este semnificativ, deoarece în întreaga lume există aproximativ 1,5 miliarde de vite. Mulți oameni de știință se reunesc pentru a discuta despre modul în care o dietă pe bază de plante ar putea ajuta foarte mult la încetinirea schimbărilor climatice.

loading...

Add comment