Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
tatiana-medic

Potrivit unui medic neurolog, nu este bine să înveți copilul să citească de la 2 ani.Copiii trebuie să-și trăiască în primul rând copilăria.

Copilăria este o etapă foarte importantă din viață.Ea pune bazele învățării pe tot parcursul vieții, comportamentului și sănătății.Iar experiențele pe care le au copiii în copilăria timpurie modelează creierul și capacitatea copilului de a învăța, de a se înțelege cu ceilalți și de a răspunde la stresul și provocările zilnice.

Unii părinți din zilele noastre au tendința de a-i învăța pe copii să citească de la vârste foarte mici.Acest lucru a devenit un trend în ultimii ani.Am aflat totuși de la un medic neurolog, profesor la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, Tatyana Vladimirovna Chernigovskaya că nu este întocmai cea mai bună idee ca părinte, să aglomerezi copilul cu cât mai multe cunoștiințe la vârste cât mai fragede.Chiar dacă unii părinți cred că aceasta este cea mai bună abordare a creșterii unui copil, doamna doctor neurolog consideră că este mult mai important să nu încerci să pui cât mai multe informații în capul copilului, ci să înțelegi cum să folosești resursele creierului.De obicei, părinții își învață copiii să citească de mici, pentru a se lăuda la toată lumea că copilul lor, la doi ani, știe deja să citească.Trebuie să lucrezi cu creierul unui copil, să te dezvolți și să nu le oferi o grămadă de informații pe care încă nu le poate asimila.

Copiii trebuie să-și trăiască copilăria.Să înceapă cu începutul, de la joaca cu jucării de pluș, cărți ilustrate și apoi lectură.Este foarte important să se acorde atenție dezvoltării abilităților motorii ale copilului.Să se joace cu plastilina, să facă puzzle-uri, să construiască un lego și alte activități de acest gen.Fără aceasta, copilul poate avea probleme cu funcția de vorbire.Aceste lucruri au un rol mult mai important decât învățarea unui copil să citească încă din copilărie. Unii copii învață să citească la 4 sau 5 ani. Dar cei mai mulți vor înțelege până la vârsta de 6 sau 7 ani. Este important să ne amintim că toți copiii învață în propriul ritm, iar cheia succesului în lectură este să faci din acesta un proces plăcut.

Fiecare părinte știe ce este mai bine pentru copilul său și fiecare își alege propria abordare a parentingului Merită să ascultați experții și, de asemenea, să vă evaluați acțiunile.Nu faceți lucruri pentru dvs. doar de-a dragul de a vă lăuda copilul.

loading...

Add comment