Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

9 Lucruri pe care copiii noștri trebuie să le știe despre iubire.

Sunt diferite nuanțe în care este privită dragostea, motiv pentru care depinde de noi să ne învățăm copiii despre realitățile iubirii. În primul rând, copiii ar trebui să știe că dragostea nu implică întotdeauna cavaleri în armuri strălucitoare, prinți și prințese.Iată în continuare unele dintre cele mai esențiale mesaje despre iubire care ar trebui să le spunem copiilor noștri.

1. Violența nu este iubire.


Atunci când copiii vin acasă plângând din cauza faptului că sunt tachinați de alți copii, nu le spuneți că asta înseamnă că acei copii își manifestă astfel afecțiunea față de ei. Lăsându-i să creadă asta, îi va învăța că abuzul este un semn de iubire.

2. Iubește și vei fi iubit.


Este ușor să îți dorești să te înscrii asupra copiilor tăi și să le permiți să primească toată dragostea și atenția ta. Dar, de asemenea, ar trebui să știe că nu pot fi doar la capătul primitor. Oricât de mult merită dragoste față de ceilalți, ar trebui, de asemenea, învățați să compromită și să dea dragoste celorlalți.

3. Iubirea celorlalți nu înseamnă că trebuie să te iubești mai puțin pe tine.


Copiii tăi trebuie să știe că atunci când iubesc pe cineva, nu înseamnă că ar trebui să se umilească și să facă numai sacrificii pentru cei dragi.Sigur, compromisul este important în orice relație, dar nu ar trebui să se iubească pe ei înșiși mai puțin pentru a iubi pe altcineva. Copiii învață asta prin privirea relației părinților lor.

4. Respectul este esențial în iubire.


Copiii ar trebui să știe că respectul și dragostea ar trebui să funcționeze mână în mână. Ei ar trebui să câștige respect din partea celorlalți și să-i trateze cu respect pe ceilalți.De asemenea, trebuie învățați că merită respect, la fel ca oricare altă persoană. Dragostea fără respect poate fi toxică.

5. A vă iubi pe dvs. este cel mai important fel de iubire.


Cei mici trebuie să știe diferența dintre a fi egoist și a se iubi pe ei înșiși. În timp ce ar trebui învățați să nu călcăm peste alții pentru propriul lor beneficiu, ei trebuie să știe să se accepte pentru cine sunt. Ei nu ar trebui să se schimbe singuri pentru a se încadra într-o matriță și a fi iubiți de cineva.

6. Uneori iubirea nu durează pentru totdeauna.


Filmele romantice pot determina copiii să creadă că iubirea durează o viață. Dar adevărul este că iubirea este trecătoare și uneori este mai bine să închei o relație și să mergi mai departe.Ei trebuie să înțeleagă că toate momentele petrecute în timp ce erau îndrăgostiți nu au fost o pierdere de timp. Au fost lecții pentru o experiență mai bună în viitor.

7. Iubirea de lungă durată necesită efort din partea partenerilor.


Cei mici trebuie să învețe că,iubirea de lungă durată necesită efort din partea ambilor parteneri.Dacă cel pe care îl iubești merită și este dispus să depună la fel de mult efort, dragostea de lungă durată nu este imposibilă.

8. Iubirea adevărată te face o persoană mai bună.


Există multe tipuri de iubire și copiii tăi trebuie să înțeleagă că merită genul de iubire care îi face o persoană mai bună. Este bine de știut că iubirea te face să ai un viitor mai luminos și să fii o ființă umană bună.

9. Iubirea nu este doar roz și fluturi în stomac.


Dragostea nu implică doar despre lucrurile frumoase, așa cum îi fac basmele să creadă.Copiii trebuie să fie pregătiți pentru partea mai puțin frumoasă a iubirii, de exemplu, încrederea lor poate fi trădată și pot fi răniți.Iubirea, în viața reală, nu seamănă deloc cu basmele.

loading...

Add comment