Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nu vă educați copiii să fie bogați.Educați-i să fie fericiți,astfel încât să știe valoarea lucrurilor,nu prețul.

Învățați copiii să fie fericiți, să nu fie bogați. Fă-i să înțeleagă că valoarea unei persoane nu se regăsește în ceea ce are sau nu are în exterior, ci în ceea ce are în interior.Învățați-i să dezvolte strategii și abilități bune care să îi ajute să înțeleagă cine sunt în lume.Această educație cu privire la valori și emoții va sta la baza succesului lor ca oameni și ca societate viitoare.

Copiii sunt mulțumiți de orice le aduce afecțiune, distracție și sprijin. Adulții sunt cei care îi învață că valoarea constă în preț și nu în intenții, posibilități sau afecțiune. Evident, o facem de obicei fără sens, pur și simplu dând mai multă importanță sau relevanță lucrurilor pe care le considerăm mai puternice, mai frumoase sau mai distractive.Dar, în cele din urmă scopul nostru este să facem copilul să înțeleagă că oamenii sunt protagoniștii propriilor vieți, nu bunurile lor.

Fericirea nu prea are legătură cu lucrurile materiale.Este destul de greu să înveți acest lucru, dar pe parcurs îți vei da seama cu siguranță.Și îți vei educa și copiii să știe acest lucru.Sunt lucruri mult mai importante în viață decât banii sau cele materiale.Cu toții să fie fericiți mai presus de orice, ceea ce reprezintă un mare avantaj când vine vorba de educație emoțională și valori.Doar că fericirea adevărată se obține prin afecțiune, experiențe împărtășite, dragoste și înțelegere.Și este esențial să ne învățăm copiii acest lucru.Ei trebuie să știe că adevărata fericire vine din interior, nu din exterior și nu are întotdeauna legătură cu banii.

Fă-i să se simtă bine și recompensează efortul lor atunci când merită, însă nu cu lucruri materiale.Recompensează-i cu o îmbrățișare, cu o plimbare în familie, cu un sărut sau alte lucruri de acest fel.Stimulați perseverența lor și acordați importanță fiecărei mici realizări.Dacă tu apreciezi lucrurile care merită cu adevărat și copiii tăi la rândul lor vor învăța să aprecieze în viitor acele lucruri.

Oamenii trebuie să-i educe să aprecieze lucrurile mărunte și viața. Învățându-i că lucrurile materiale nu sunt totul și că trebuie să respecte pe toți cei din jur și să încerce să stea departe de negativitate. Învățați-i să fie acolo pentru familie, prieteni și alții.Lucrurile mici înseamnă mult mai mult.

loading...

Add comment