Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Performanţă istorică a unui tânăr jucător de tenis de masă român. A devenit primul campion mondial la cadeţi din Europa.

Darius Movileanu, un jucător în vârstă de 14 ani din Târgovişte, a cucerit medalia de aur în proba de simplu masculin la World Cadet Challenge în Coreea de Sud, după ce le-a predat o lecţie de tenis de masă specialiştilor asiatici. Darius devine astfel primul primul european care câştigă titlul mondial la cadeţi.4-3 este scorul cu care l-a învins Darius Movileanu pe Jang Seongil (Coreea de Sud) în finala „World Cadet Challenge”: 7-11, 5-11, 9-11, 12-10, 11-9, 11-6, 11-4

„Moment ISTORIC în tenisul de masă! Darius Movileanu a devenit primul european care a cucerit medalia de aur în proba de simplu masculin la World Cadet Challenge de-a lungul istoriei! Felicitări, Darius! Meriți toate aplauzele!”, a anunțat Federația Română de Tenis de Masă pe pagina sa de Facebook.

Darius a început să joace tenis de masă la 7 ani și jumătate: „Tatăl meu m-a adus la sală cu el și mi-a pus paleta în mână, am început să joc cu el, după care mi-a spus că am talent și ar trebui să merg la un antrenor care să mă formeze într-un mod profesionist”.

Tânărul Dartius este premiant la școală și cântă chiar și în corul bisericii.Darius s-a pregătit pentru admiterea la liceu în paralel cu antrenamentele la tenis de masă și mai își dedică timp să cânte în corul bisericesc al lăcașului sfânt în care slujește părintele Movileanu alături de tatăl său, care este preot.

„Darius participă la slujbă când are timp, se împărtășeșete, cântă în corul bisericii, este un bun creștin, de-aia îl și ajută Dumnezeu. Este bucuria vieții mele, sunt împlinit total. Am trei copii, dar el, mezinul, este maximul de talent, Dumnezeu l-a înzestrat și munca lui îl desăvârșește”, a spus Părintele Movileanu, tatăl lui Darius.

Noi îi dorim succes în continoare tânărului român și îi dorim să auzim cât mai multe reușite din partea sa.Deși sportul trece printr-o perioadă destul de grea în clipa de față, suntem pozitivi și sperăm că lucrurile vor reveni la normal.

loading...

Add comment