Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Performanță istorică! Un elev din Lugoj reprezintă România la Olimpiada Internațională de Matematică

Sergiu Novac, elev la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj a reușit o performanță istorică.Elevul lugojean pregătit de profesoara Adriana Mariș,a reușit să se califice la ediția cu numărul 60 a Olimpiadei Internaționale de Matematică, care va avea loc în perioada 11-22 iulie 2019 în Marea Britanie.Sergiu va face parte din cei șase elevi care vor reprezenta România la această fază a olimpiadei.

„Salut această performanță și pot spune că Sergiu Novac a devenit unul dintre liderii naționali ai generației sale, un adevărat ambasador al Lugojului și un exemplu de urmat pentru toți elevii lugojeni”, a declarat profesorul dr. Aurelian Sima care este și directorul Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj.Bărbatul a mai spus că Sergiu este un licean modest, cu simţul umorului, având abilităţi de comunicare şi colaborare, ceea ce îi facilitează implicarea în proiecte locale, naţionale şi internaţionale.

Băiatul crede că matematica l-a ajutat foarte mult până acum, se concentrează mult mai bine cu ajutorul matematicii și are o relație mai bună cu cei din jur.Înclinaţia pentru această disciplină este dublată de pasiune și de o muncă intensă şi susţinută, de un program de pregătire extrem de riguros, pe tot parcursul anului şcolar.El spune că este important să te pregătești bine și să ai alături un profesor bun care să-ți explice, să te ajute și să te îndrume mai departe.Pregătirea în centrul „Hai la Olimpiadă!” i-a arătat că are potential și că poate rezolva chiar și acele subiecte cărora nu credea că le va găsi soluția corectă.Sergiu își amintește cu drag de celelalte concursuri și olimpiade la care a mai participat.An de an, provocările sunt tot mai mari, iar rezultatele sale sunt tot mai bune.

„Peste 10 ani, sper să fiu tot în domeniul Matematicii, probabil în cercetare”, a spus Serviu Novac.Băiatul este pasionat de matematică și sperăm ca în viitor matematica să-i aduca foarte multe reușite.

loading...

Add comment