Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
vlad-ciurea

Medicul Vlad Ciurea dezvăluie cele zece reguli de la care să nu te abați în viață

Alexandru-Vladimir Ciurea este un medic neurochirurg român îndrăgit.A înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale.

Prof. Dr. Vlad Ciurea ne recomandă cele zece reguli de la care nu trebuie să ne abatem.În cadrul unui podcast realizat de Damian Drăghici, specialistul a dezvăluit zece reguli după care el și-a ghidat viața.Hai să vedem în continuare care sunt acestea!

1.Trezirea cât mai de dimineață. Încep la 5, 5:30 maximum..

2.Deschizi geamul și inspiri aerul pentru ca oxigenul să meargă în creier, în inimă.

3.Un pahar cu apă, două pahare cu apă, apă plată, fără alte medicamente… fără nimic. Încetișor, nu vă grăbiți.

4.Dușul de dimineață.

5.Fără breaking news… ci puneți o melodie plăcută, ce vă place mai mult.

6.Micul dejun… chiar dacă îi spune „mic”, încercați să stați la masă, încercați să îl luați în liniște, nu pe fugă. De mâncat lucruri cât mai plăcute, să-i placă creierului. Noi micul dejun îl luăm pentru stomac pentru a porni tot organismul.

7.Deplasarea spre serviciu. Nu trebuie făcură în fugă și în claxoane, e o greșeală totală! Apoi toate lucrurile se aranjează de-a lungul zilei”, a spus Vlad Ciurea.

Următoarele trei porunci se referă la masa de prânz, la cină și la consumul de ecrane de care abuzăm zilnic.

8.Nu faceți exces de telefonie mobilă și de calculator. A trecut o oră, ne uităm pe fereastră, ieșim puțin afară.

9.Masa de prânz trebuie să fie foarte ușoară, iar masa de seară trebuie să fie, de asemenea, ușoară.

10.Cina trebuie să fie urmată de duș și ”nani”. În timpul somnul, organismul funcționează și curăță funcțiile neurale care pot merge peste noapte și creează o stare de bine pentru a doua zi”, a spus medicul.

loading...

Add comment