Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
david-popovici-campion

Românul campion mondial la natație la doar 17 ani.David Popovici este cel mai rapid înotător din lume.

David Popovici a reușit o performanță impresionantă la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta.El va rămâne în istorie după această victorie, pentru că este cel mai tânăr bărbat care a reușit la 200 de metri liber masculin, să marcheze un 1:43.21 pentru a doborî propriul record anterior de 1:44.40 din runda semifinalelor.A devenit cu această impresionantă victorie al 4-lea cel mai rapid om din istorie, și a reușit al 5-lea cel mai rapid timp din istorie.A fost urmărit din tribune de părinții săi, antrenorul său, Adrian Rădulescu, și președintele Federației Române de Înot, Camelia Potec.

Născut în capitala României, la București, tânărul român la doar 17 ani, este unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculini din istoria înotului.David Popovici are un palmares impresionant cu care a ținut România în topurile sportive.În urmă cu câteva luni a câștigat finala la Campionatele Europene de natație de la Kazan, Rusia.Prima sa apariție internațională majoră a fost la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde s-a calificat în două finale și a avut al patrulea cel mai bun din lume la 200 m liber.Vara trecută a fost votat cel mai bun tânăr sportiv de pe continent la Jocurile Olimpice de vară, la Adunarea Generală a Comitetelor Olimpice Europene de la Samorin (Slovacia). Votul a fost dat de 50 de comitete olimpice naționale de pe continent.

La Europenele de Juniori de la Roma, a adus acasă trei medalii de aur și una de argint cu ștafeta de 4×100 de metri liber alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu.A intrat prima data în bazinul de înot la vârsta de 4 ani la recomandarea medicului pentru un început de scolioză.Alături de antrenorul său, Adrian Rădulescu, a început să câștige și i-a plăcut.

Întrebat de un reporter cum se simte după această performanță minunată David a răspuns că este complet obosit și că ceea ce l-a făcut să înoate atât de repede a fost gândul că oamenii pe care îi iubește se uitau la el și că cei de acasă au crezut în el.Noi dorim să îl felicităm pe această cale și să îi dorim mult succes în continuare în cariera sa.Suntem mândri că este român și că a reușit această performanță impresionantă.

loading...

Add comment