Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
echipa-romaniei

9 medalii pentru echipa României în prima zi a Jocurilor „Special Olympics Invitational Games” din Malta.Aur, argint și bronz pentru tinerii români.

Guvernul Maltei a găzduit în acest an „Special Olympics Invitational Games Malta 2022”, un eveniment care va vedea peste 450 de sportivi din întreaga Europă și nu numai.Jocurilor Special Olympics Invitational Games creează o nouă lume a incluziunii și a comunității, în care fiecare persoană este acceptată și binevenită, indiferent de abilitate sau dizabilitate.Misiunea acestor jocuri este de a oferi o competiție atletică într-o varietate de sporturi de tip olimpic pentru copiii și adulții cu dizabilități intelectuale, oferindu-le oportunități continue de a-și dezvolta starea fizică, de a demonstra curaj, de a experimenta bucurie, abilități și prietenie cu familiile lor, cu alți sportivi Special Olympics și cu comunitatea.

Special Olympics Invitational Games a fost fondată prima dată în anul 1968 și de atunci se străduiește cu fiecare ediție să creeze o lume mai bună, încurajând acceptarea și incluziunea tuturor oamenilor.Cu cele peste 30 de sporturi în stil olimpic, oferă adulților și copiilor cu dizabilități intelectuale multe modalități de a fi implicați în comunitățile lor, multe modalități de a arăta cine sunt cu adevărat.

În ediția din acest an, România a participat cu un grup de 12 sportivi și 4 antrenori la competiția Special Olympics Invitational Games în Malta.Aceștia vor concura la trei sporturi: atletism, bocce și înot.

Florina Minodora Bogdan a obținut locul I în proba de alergare 800 m, reușind să ia medalia de aur la ATLETISM.Locul 2, medalia de argin la categoria BOCCE pentru echipa mixtă a Special Olympics România (Ioana Țop, Corina Câmpean, Bogdan și Sebastian Cacovean).Tot medalie de argint, locul 2 a obținut și echipa de băieți formată din Bogdan și Sebastian Cacovean la categoria BOCCE.Locul 3, medalia de bronz la categoria BOCCE este obținută de echipa de fete formată din Ioana Țop și Corina Câmpean.La categoria INOT, locul 3, medalia de bronz a fost obținută de Mario Silvestru la 50 m freestyle.Iar tot la catergia INOT, locul 4 și locul 6 a fost ocupat de Andrei Cupșa la 50 m fluture și 50 m liber.Iar locul 7 a fost ocupat de Andrei Pălimariu la 50 m liber.Mulțumiri antrenorilor care i-au pregătit, Daniel Ștefancu (atletism), Marius Pârjol (înot), George Cernucan (bocce).

Toți acești tineri au reușit să obțină performanțe foarte bune, reușind să câștige toate aceste medalii.3 medalii de aur, 3 medalii de argint, 3 medalii de bronz și 1 loc 5 și 1 loc 7.

loading...

Add comment