Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Savanții afirmă că oamenii trecuți de 40 de ani, nu trebuie să lucreze mai mult de 3 zile pe săptămână

Dacă ați avea de ales că lucrați mai puțin decât o săptămână de lucru de luni până vineri, ați prefera acest lucru? Ei bine, fără îndoială, cine nu ar vrea. Există și un studiu care a-i putea să-l citesti data viitoare când intri în biroul șefului tău pentru a negocia un nou program sau ceva timp liber.

În 2016, cercetătorii economici au publicat un studiu din seria Melbourne Worker Paper, care a constatat în final că, persoanele peste 40 de ani, ar ajunge la o performanță mult mai bună și ar da mai bine randament la locul de muncă, dacă ar munci doar 3 zile pe săptămână.Oamenii ar avea un echilibru mai bun între viața profesională și viața personală. Dar cum au ajuns cercetătorii la numărul trei magic?

Institutul de Economie Aplicată din Melbourne și Cercetare Socială de la Universitatea din Melbourne a invitat 3.500 de femei și 3.000 de bărbați din Australia să le analizeze obiceiurile de lucru printr-o serie de teste cognitive, cum ar fi citirea cuvintelor cu voce tare, recitarea listelor de numere înapoi sau dacă se potrivesc literele și numerele sub presiunea timpului.După factorizarea calității vieții, a bunăstării economice, a structurilor familiale și a locurilor de muncă, cercetătorii economici au constatat că persoanele care au lucrat în medie 25 de ore pe săptămână au avut tendința de a realiza cele mai bune rezultate. De fapt, performanța cognitivă generală s-ar ridica până când oamenii vor atinge marcajul de 25 de ore, moment în care scorul cognitiv al testului a început să scadă din cauza oboselii și stresului.

Fie că este vorba de mândrie, fie că vă iubești cu adevărat slujba, va veni un timp când te vei simți oarecum consumat de muncă.Deci, există câteva lucruri la care trebuie să ai grijă dacă îți vezi locul de muncă mai important decât familia sau prietenii.
Lucrați ore îndelungate, dar nu aveți rezultate productive pentru a le arăta, îți lipsește somnul și te simți obosit toată ziua, sentimentele de tristețe sau de depresie încep să se strecoare în viața ta, relațiile cu copii, soțul, soția sau prieteni par să se destrame.Și acestea sunt doar câteva dintre consecințe.Toate cele de mai sus sunt nedorite și de aceea este atât de important să luăm serios studii precum Institutul din Melbourne. Mai ales când vârsta de pensie și de vârsta de pensionare care este din ce în ce mai îndepărtată.

Există un motiv pentru care în țări precum Franța a devenit ilegal trimiterea de e-mailuri după orele de lucru. Alți oameni de știință au sugerat, de asemenea, schimbarea săptămânii de lucru moderne la patru zile. Deci, este de la sine înțeles că echilibrul dintre viața profesională și viața personală ,trebuie serios abordat.

Toți în favoarea săptămânii de lucru de trei zile, spuneți „Da!”.

Ne imaginăm că toată lumea ar fi de acord dacă s-a ivit ocazia – și de ce nu ați fi! De fapt, cifrele raportului sugerează că persoanele care lucrează extrem de mult timp au abilități cognitive mai scăzute decât cei care nici măcar nu lucrează.

„Ceea ce au descoperit autorii este ca functionarea cognitiva se imbunatateste pana la punctul in care muncitorii lucreaza 25 de ore pe saptamana si scade dupa aceea”, a spus Geraint Johnes, profesor de economie la Universitatea Lancaster Management School.

Asigurați-vă că vă veți umple viața cu ceea ce prețuiți cel mai mult.Fie că este vorba de familie, de prieteni, de hobby-uri de-a lungul vieții, de implicare în comunitate. Asigurați-vă că vă angajați și cu aceste lucruri. Noi înțelegem că nu toată lumea are privilegiul de a iubi slujba care o are, dar nici nu puteți să pierdeți ani prețioși din viață.

loading...

Add comment