Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații deoarece creierul lor lucrează mai bine

Studiile au descoperit că femeile tind să necesite mai mult somn decât bărbații, deoarece creierul lor lucrează mai bine.Oamenii de știință au descoperit că femeile au nevoie de aproximativ 20 de minute mai mult de somn în comparație cu bărbații – și au spus că acest lucru este gândit pentru că creierul feminin lucrează mai greu în timpul zilei.Studiul a fost realizat pe un eșantion de 210 bărbați și femei de vârstă mijlocie.

„Una dintre funcțiile majore ale somnului este de a permite creierului să se recupereze și să se repare”, a declarat pentru Mail Online autorul studiului Jim Horne, un expert în somn, fost director al Centrului de cercetare a somnului la Universitatea Loughborough.În timpul somnului adânc, cortexul – partea creierului responsabilă de memoria gândirii, de limbaj și așa mai departe – se desprinde de simțuri și trece în modul de recuperare.

Femeile tind să aibă mai multe sarcini – fac multe simultan și sunt flexibile – și astfel folosesc mai mult creierul lor decât bărbații. Din această cauză, nevoia lor de somn este mai mare.Media este de 20 de minute în plus față de bărbați,dar unele femei pot avea nevoie de ceva mai mult sau mai puțin decât aceasta.Cu toate acestea, bărbații care au locuri de muncă complexe, care implică multă „luare a deciziilor și gândire laterală”, de asemenea, ar putea avea nevoie de mai mult somn decât bărbații obișnuiți.

De asemenea, studiul a constatat că somnul slab în rândul femeilor a fost legat de o serie de reacții adverse. Nivelurile crescute de stres psihologic și sentimente mai mari de ostilitate, depresie și furie au fost găsite la femeile care dormeau prost, dar nu la bărbați.

Există o serie de metode care vă pot îmbunătăți calitatea somnului.Iată care sunt acestea:
1. Stabiliți un program bine pus la punct:culcați-vă mai devreme și treziți-vă la o anumită oră.În acest fel calitatea somnului va fi mai bună.
2. Nu mâncați înainte de somn măcar cu 2 ore înainte, deoarece multe dintre alimente cauzează insomnie.
3. Relaxați-vă și uitați de toate grijile înainte de somn.

loading...

Add comment