Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Băile Tușnad, „mica Elveție” a României cu apele sale miraculoase

Apa este sănătate, apa este bogăție, apa este bunăstare. Când vine vorba de abundența naturală, România pare un pământ ales: sarea, aurul, petrolul și cărbunele sunt resursele fericite și ascunse ale Pământului. Solul este binefăcătorul care face ca cerealele să crească. Munții suportă greutatea pădurilor virgine. Pădurile adânci ascund majoritatea populației de animale sălbatice din Europa. Este mai puțin cunoscut faptul că teritoriul românesc privește 60% din resursele de apă minerală ale Uniunii Europene. Și în timp ce vorbim despre ape minerale, nu putem traduce decât în ​​sănătate și în sănătate uimitoare și retrageri de sănătate.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au recunoscut că cel mai bun medic vindecător este natura însăși. În timpul Imperiului Roman, băile cu ape termale sau minerale au fost un privilegiu doar pentru persoanele nobile și doar puțini, cei aleși, au putut beneficia de aceasta. După cum am spus, România este plină de resurse în apele minerale și în stațiunile de wellness frumoase dezvoltate în întreaga țară, ca resursă naturală de vindecare. Milioane de turiști urmează drumul tratamentelor și se întorc anual, deoarece simt efectul vindecător.

De la afecțiuni cardiace, pulmonare și hepatice, până la reumatism sau sistemul nervos – o serie întreagă de afecțiuni sunt ameliorate sau chiar vindecate în timpul tratamentelor în spa-urile românești.În continuare, vom vorbi despre Băile Tușnad sau „mica Elveție” a României și despre tratamentele și beneficiile acestor băi pentru sănătate.

Se spune că, cândva în timpul secolului al XVII-lea, pe un teren frumos ceresc, în munții Bodoc, un cioban a descoperit că apele provenite de pe pământ l-au făcut să se simtă într-o stare de sănătate mai bună. Cuvântul despre „apele vindecătoare” s-a răspândit; în 1840 a apărut prima clădire proiectată pentru tratamente pe acest tărâm muntoase uimitor, iar în 1860 a fost realizată prima analiză chimică a apei.Aleile și căile de promenadă au apărut în jurul lui și, încetul cu încetul, Tușnad s-a transformat într-un oraș mic, frumos, dezvoltat în jurul lacului Ciucaș. Poveștile locale spun că împăratul Franz Joseph a ajuns odată la Tușnad și a spus că orașul minuscul este ca o mică Elveție.

Dacă efectele vindecătoare ale acestor ape nu sunt suficiente pentru a vă convinge să vă faceți concediu în Băile Tușnad, atunci poate flora unică și natura uimitoare dezvoltată în jurul lacului Ciucaș, o poate face.Iar la doar câțiva kilometri distanță, se află Lacul Sfânta Ana cu istoria sa vulcanică și peisaje uimitoare.

Un tratament complet, sub supraveghere medicală, ajută persoanele cu hipertensiune arterială sau afecțiuni cardiace să se simtă mai bine și să-și stabilească condițiile. Acesta este motivul principal pentru care stațiunea Băile Tușnad găzduiește anual o jumătate de milion de turiști.Indiferent de anotimp, turiștii, în special vârstnicii, fac o pauză de la rutina zilnică și se răsfăță cu un tratament.

loading...

Add comment