Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
piramida

Piramida holografică de pe Ceahlău apare în fiecare an pe 6 august, de sărbătoarea Schimbării la față.Acest fenomen unic în lume, atrage sute de oameni pe Muntele Ceahlău în fiecare an.

În fiecare an, pe data de 6 august, un fenomen fascinant are loc pe munții Ceahlău. Sub privirile admirative ale turistilor și localnicilor, razele soarelui se reflectă într-un mod spectaculos pe versanții muntelui, creând iluzia unei piramide holografice. Acest fenomen, continuă să inspire și să incite curiozitatea oamenilor, fiind un exemplu impresionant al frumuseții naturii.

Pe muntele Ceahlău, cunoscut adesea ca „Olimpul Moldovei”, fenomenul se manifestă atunci când soarele își începe ascensiunea pe cer.În acel moment, razele soarelui ating versanții muntelui într-un unghi special, reflectându-se într-un mod care creează impresia unei piramide holografice imense. Fenomenul durează aproximativ 10 minute, după care „piramida” începe să se dizolve treptat, până când dispare complet.

Acest fenomen unic este asociat cu o serie de legende și mituri locale. Unul dintre cele mai cunoscute povestiri sugerează că fenomenul reprezintă un simbol sacru, o poartă către o altă lume sau chiar un semnal divin. De-a lungul anilor, a atras atenția multor cercetători, fotografi și iubitori ai naturii, care vin să experimenteze acest spectacol natural impresionant.Andrei Trandaf, parapsiholog: „Unii presupun că ar fi fost un fel de Olimp al dacilor pe care sălăşluia Zamolxex. Se pare că muntele Ceahlău este mult mai deosebit din punct de vedere energetic decât alţi munţi din ţara noastră

Pentru a vedea acest fenomen, vizitatorii trebuie să se trezească devreme și să se îndrepte către punctul de observație, care este amplasat în apropiere de cabana Dochia și de Vârful Toaca. Este important să fiți pregătiți pentru schimbări rapide de vreme și să aveți echipamentul potrivit pentru drumeție.Ceea ce este cert este că piramida holografică a Ceahlăului reprezintă un spectacol natural de neegalat, care încântă vizitatorii și îi face să se întoarcă an de an pentru a asista la acest minunat joc al naturii.

loading...

Add comment