Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Fudulie,bârfă,lăcomie,toate s-au lipit de românul de astăzi – Psiholog Aurora Liiceanu”

O lume fără dorințe reale, doar ca să fie văzută, să se laude și să bârfească.Așa arata lumea social media văzută de psihologiul Aurora Liiceanu.Oamenii nu mai pun baza pe educație, preferă călătoriile și lucrurile scumpe.Doar ca să fie văzuți, să se laude, să bârfească.Trăiesc după trenduri, nu după propriul plac.

Aurora Liiceanu este o specialistă română în psihologie, autoare a unor lucrări în acest domeniu.

„Azi trăim în realități paralele. Nu există ideea de a economisi. Pe vremuri puneai un leu-doi deoparte, la pușculiță. Pușculița însăși a dispărut. Era o formă de minimă educație financiară pentru copii. Educația noastră nu e bună. Sunt de părere să dai copilului o sumă de bani pe mână și apoi să fii necruțător cu orice depășire de buget.”

„Cu cât te duci mai departe de casă cu atât te lauzi mai tare. Caraibe, Maldive,Tenerife, Belize. Nu-i de nasul tău Franța, Bulgaria. Este psihologia sărăntocului. Sărăntocul trebuie să fie ostentativ ca să se vadă. Oamenii cu bani mulți nu merg în locuri cu multă lume. Unii sunt chiar discreți, merg în zone izolate. Clasa medie românească merge la all inclusive.”

„Ești important, ai bani, mergi în destinații exotice. Unii. Ceilalți au viața goală, nu li se întâmplă nimic. Se uită pe gaura cheii, la viața altora. Una din spaimele psihologiei este că toată viața privată va deveni total publică. Care-i pericolul? Eul are nevoie și el de-o întâlnire cu el însuși, nu? Intimitatea s-a erodat extraordinar. Ești vulnerabil la orice mișcare a turmei, nu?”

Azi trăim în realități paralele. Nu mai există ideea de a economisi. Oamenii nu mai economisesc și cheltuiesc tot mai mulți bani pe lucruri inutile.Cheltuiesc fără să știe de ce fac asta. Este foarte important să învățăm atât noi, cât și cei din familie să nu risipim banii, deoarece nu cad din cer.Lumea cheltuiește, cheltuiesc și eu fără să mă întreb de ce fac asta.Nici banii, nici faima nu dau securitate socială.Sunt alte lucruri mai importante, cum ar fi educația, generozitatea, curajul, cinstea.Toate astea contează mult mai mult decât ce vedem în exterior.Exteriorul era luat drept reper, interiorul este cel care contează.

loading...

Add comment