Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Haideți să-i facem cunoscuți. Șase dintre geniile lumii la matematică sunt români!

Echipa României a câștigat șase medalii la ediția Olimpiadei Internaționale de matematică organizată în Thailanda.Şase dintre cei mai buni tineri matematicieni ai lumii sunt români. Ei au obținut o medalie de aur, patru de argint și una de bronz.

Simona Diaconu, singura fată din echipa României, a câștigat medalia de aur. Ea a obținut un scor de 27 din 42 și a ocupat locul 32 în clasamentul individual al competiției. A obținut o medalie de argint la olimpiada de matematică de anul trecut și alte câteva premii în competițiile matematice internaționale. Simona Diaconu a absolvit Colegiul Internațional de Informatică din București.Ea spune ca a fost cea mai grea competiție la care a participat până acum, dar a muncit mul și a făcut tot posibilul să facă față și să ne simțim mândri de ea, că e româncă.

Ei bine și ea nu a fost singura. Teodor Andrei Andronache, Marius Ioan Bocanu, Ciprian Mircea Bonciocat și Ștefan Spătaru au primit medalii de argint. Andrei Bogdan Puiu a câștigat bronzul.
Echipa României a obținut 132 de puncte și a ocupat locul 13 în clasamentul competiției , din totalul a 104 țări participante. Rezultatul României a fost, de asemenea, cel mai bun dintre țările Uniunii Europene. Statele Unite s-a clasat pe primul loc cu 185 de puncte, urmat de China cu 181 de puncte și Republica Coreea cu 161 de puncte.

Un număr de 577 de studenți din 104 țări au concurat în ediția din acest an a Olimpiadei. OMI este o olimpiadă anuală pentru elevii de liceu și este cea mai veche dintre Olimpiada de Științe Internaționale. Primul OMI a avut loc în România în 1959.Patru dintre olimpici sunt deja admişi la universităţi de prestigiu, precum Princeton, Harvard sau Cambridge. Ceilalţi doi, încă la începutul liceului, vor urma acelaşi drum. Nimeni nu ştie insă, dacă vreunul din ei va mai reveni să se stabilească în România.

loading...

Add comment