Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
medalii-de-aur

Moment istoric la Jocurilor Olimpice de Iarnă.O sportivă a câștigat 5 ediții la rând medalia de aur.

Patinătoarea de viteză de origine olandeză Ireen Wust a devenit prima persoană care a câștigat o medalie de aur individuală la cinci olimpiade diferite, păstrându-și titlul de 1500 m într-un mod uluitor la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022. Olandeza a stabilit un record olimpic de un minut și 53,28 secunde pentru a o învinge pe japoneza Miho Takagi, alături de compatriotul lui Wust, Antoinette de Jong pe locul trei.

Olandeza în vârstă de 35 de ani a câștigat proba de 1.500 de metri, devenind prima atletă care a câștigat vreodată medalii de aur individuale în cinci jocuri olimpice diferite.La 35 de ani, Wust a devenit cea mai în vârstă medaliată cu aur de patinaj viteză vreodată și a confirmat că intenționează să se retragă după acest sezon.Ea plănuiește să se căsătorească în această vară, deoarece nunta a fost amânată de mai multe ori din cauza pandemiei și a spus că așteaptă cu nerăbdare să exploreze viața în afara lumii atotcuprinzătoare a competiției de elită.

Wust este printre cei mai decorați sportivi care concurează la Beijing. Ea are un total de 12 medalii olimpice, inclusiv șase de aur datând de la prima ei apariție în 2006.Aceste 12 medalii sunt cele mai multe dintre orice olimpic olandez în orice sport, fie la Jocurile de vară, fie de iarnă.Prima ei medalie de aur a fost câștigată la orino în 2006, când avea doar 19 ani, devenind cea mai tânără olimpică olandeză care a luat aurul acasă.Odată cu victoria ei din 2022, a devenit cea mai în vârstă patinătoare de viteză care a câștigat și aurul.

Wüst a avut o performanță stelară la Jocurile Olimpice de la Soci, Rusia, câștigând cinci medalii pentru a deveni cel mai decorat sportiv la acele Jocuri. Ea a luat acasă aurul la 3.000 de metri și la proba de urmărire pe echipe și a câștigat argint la 1.000 de metri, 1.500 de metri și 5.000 de metri. Succesul ei a continuat la Jocurile din 2018 de la P’yŏngch’ang, Coreea de Sud, unde a mai câștigat o medalie de aur la 1.500 de metri și a câștigat argint la 3.000 de metri și la proba de urmărire pe echipe.

Recordul lui Wüst este un exemplu de longevitate remarcabilă.Are 35 de ani și ceea ce a reușit până acum este pur și simplu uimitor.Noi îi dorim mult succes în continuare, atât în viața ei profesională cât și personală.

loading...

Add comment