Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
marar

Pentru a avea o recoltă generoasă în grădină, mărarul nu trebuie plantat lângă morcovi

Plantele de mărar sunt plante însoțitoare grozave pentru grădina de legume sau ierburi, deoarece atrag insecte benefice precum gărgărițele, mantisele și viespile care descurajează dăunătorii precum afidele și moliile de varză.Dar, există câteva excepții și contradicții în ceea ce privește cercetarea noastră de plantare a mărarului. Înainte de a începe să grădinărești, ar trebui totuși să citiți câteva informații despre cultivarea mărarului și plantele care pot fi însoțitoare lor.

Mararul este o plantă săracă însoțitoare pentru varză, chimen, ardei iute și ardei gras, vinete, fenicul, lavandă și cartofi. De asemenea, este un companion deosebit de slab pentru morcovi: cele două plante sunt strâns legate și pot poleniza încrucișat.De aceea, nu ar trebui cultivat lângă legume cum ar fi fenicul, chimenul, țelina și morcovii.Mararul poate împiedica creșterea morcovilor, dar aceasta nu este singura problemă pe care trebuie să o păstrați pe radar. Mararul și morcovii sunt, de asemenea, incompatibili, deoarece sunt strâns înrudiți și pot poleniza încrucișat.

Părerile grădinarilor pot fi totuși împărțite.Unii grădinari recomandând plantarea mărarului lângă morcov, oferind explicația că mararul induce in eroare musca morcovului, un daunator care isi depune ouale pe radacina legumei pe care noi o consumam.Totuși, după ce ne-am documentat noi nu suntem de acord că ar trebui crescute împreună aceste două legume.

Un magnet natural de descurajare a dăunătorilor și polenizator, mararul poate fi un partener incredibil cu alte plante din grădină. Deși merge rapid la sămânță, poate fi cultivat în mod repetat pe tot parcursul anului. Dacă aveți o grădină cu o mulțime de varză și ierburi, este planta perfectă de păstrat.În plus, sunt atâtea legume care oferă o combinație foarte bună cu mărarul.Dintre toate plantele pe care le puteți crește alături de mărar, varza este una dintre cele mai bune. Mararul ajută la scăderea viermilor și a loopers-ului de varză, astfel încât frunzișul de varză să rămână intact. Varza de Bruxelles, broccoli și gulia vor culege cu siguranță beneficii de combatere a dăunătorilor dacă au mărarul alături.Această plantă versatilă va ajuta și sparanghelul prin respingerea acarienilor de păianjen, care se hrănesc cu seva și țesutul plantelor.Mararul este, de asemenea, fericit să locuiască lângă alte ierburi, inclusiv busuioc.Ambele plante se bucură de sol umed, de temperaturi scăzute și de fertilizare moderată. Când creșteți aceste două împreună, nu va trebui să vă faceți griji că nevoile conflictuale vă vor strica recolta.un alt partener bun pentru mărar este castravetele.În loc să apelezi la pesticide chimice, încearcă să plantezi mărar lângă castraveți în grădina ta organică.Mararul poate ajuta castraveții să scape prin atragerea insectelor prădătoare care scapă de dăunători.

În concluzie, sperăm că aceste sfaturi de grădinărit vă vor fi de ajutor.Plantarea însoțitoare este o metodă de grădinărit testată în timp, care îmbogățește și protejează culturile.Fermierii și grădinarii plantează culturi specifice unul lângă celălalt pentru a descuraja dăunătorii, a atrage insecte benefice și pentru a stimula creșterea.

loading...

Add comment