Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Avertizarea oamenilor de știință: Nu mai hrăniți copiii cu crenvurști!

Majoritatea părinților știu deja că nu este indicat nici pentru copii, nici pentru adulți să consume cărnuri procesate, daorece nu sunt benefice pentru organism.Putini sunt insa stiu care sunt posibilele consecinte ale consumului de crenvursti, mezeluri si alte carnuri procesate.

E greu de negat că mezelurile nu sunt delicioase. Însă, nu este cea mai sănătoasă alegere.Când vă gândiți să dați ceva de genul ăsta unui copil, trebuie să vă gândiți dacă îi ajută să se dezvolte sau să împiedice dezvoltarea lor.Crenvuștii sunt făcuți din diferite tipuri de carne, cel mai frecventă fiind carnea de porc.Dar există crenvuști și din carne de vită, de pui și cârnați de curcan, deoarece oamenii încearcă să reducă natura nesănătoasă a acestora. Celălalt lucru care intră în compoziția crenvuștilor sunt mirodenii de toate felurile. Ambele ingrediente sunt ceva ce nu ar trebui să-i dați copilului și reprezintă alimente prea complexe pentru el, care dezvoltă sistemul digestiv.

Nu este recomandat să hrăniți copiii cu crenvuști.
Crenvuștii nu sunt făcuți cu cărnuri slabe și sunt foarte grași. Ei au de asemenea, un conținut ridicat de sodiu din cauza procesului de întărire utilizat pentru carne. În afară de faptul că sunt bogați în grăsimi și sare, sunt, de asemenea, bogați în colesterol. Deci, nu are niciuna dintre beneficiile proteice sănătoase de a mânca o carne slabă, și sunt ambalați cu o grămadă de aditivi și umpluturi. Acesta este exact felul de mâncare pe care nu doriți să-l dați copilului, deoarece nu sunt capabili să facă față acestui tip de atac.Majoritatea crenvurstilor, chiar si dintre cei mai „curati” in ingrediente de pe piata, contin conservanti numiti nitriti.In timpul procesarii, nitritii se combina cu aminele, compusi organici prezenti in carne, si formeaza compusi carcinogeni numiti N-nitroso.Acesti compusi au fost asociati cu cancerul cavitatii bucale, de vezica urinara, al esofagului, stomacului si cerebral.

În urma unui studiu amplu, desfasurat in anii 90 de oamenii de stiinta Sarasua S. si Savitz D, s-a evidentiat că, copiii nascuti din mame ce au consumat o data pe saptamana sau mai des crenvursti in timpul sarcinii, aveau un risc dublu de a dezvolta boli la nivelul creierului.

Alternative sănătoase.
Dacă sunteți în căutarea de a introduce noi produse alimentare pentru copilul dvs., asigurați-vă că optați pentru alimente care promoveze sănătos creșterea. Alegeți carne slabă, legume, fructe și alte alimente care îi ajută să-și formeze oasele, pielea și organele sănătoase. Trebuie să aveți mai mult control al calității asupra a ceea ce dați copilului dvs.

loading...

Add comment