Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
vladut-motau

Performanță în Italia pentru un tânăr român.Vlăduț Mihail Motău a câștigat marele premiu la Academia Națională a Croitorilor din Italia.

Vlăduț Mihail Motău, un tânăr de doar 27 de ani a fost premiat în Italia cu premiul cu „Forbici d’Oro, tradu în limba româna „Foarfecele de aur”, este cel mai prestigios premiu al croitorilor din Italia.Competiția a avut loc la Verona, Italia, la Palatul Gran Guardia.La această competiție participă croitori din toată lumea.

Vlăduț Motău s-a născut într-o comună din județul Neamț, dar locuiește în Italia la Torino de 8 ani, unde a învățat și meserie în atelierului maestrului croitor Daniel Robu, tot un român, care deține în prezent o funcție executivă în conducerea Comitetului Mondial al croitorilor.În această ediție cu totul specială tema aleasă pentru maeștrii viitorului a fost Tehnica și eleganța: croitoria de mâine. Lucrările finalizate au fost evaluate nu doar de o delegație internă, ci și de un juriu de excepție format din niște mari maeștri ai croitoriei internaționale.

Meșteșugul maestrului croitor s-a transformat profund, devenind mai complex și mai dinamic. Academia vrea să-i formeze pe Maeștrii viitorului, care vor avea în croitorie nu doar o meserie, ci o profesie, în care să îmbine abilitățile manuale cu abilitățile manageriale. Pentru a face acest lucru, Academia a creat o școală de formare, care s-a îmbunătățit în fiecare an și este în pas cu cerințele pieței.De altfel, Academia își propune să formeze croitorii viitorului și să-i ajute să se impună.

Vlăduț a oferit în exclusivitate un interviu pentru Gazeta Românească Italia în care povestește că pentru el, acest premiu este un pas foarte important, deoarece îi va schimba viitorul profesional.Tot el spune că premiul „Foarfecele de Aur” are o adevărată valoare și dorește pe această cale să le mulțumească tuturor celor care i-au fost alături și l-au susținut, în mod special familiei, colegilor de atelier și maestrului Daniel Robu, care l-a încurajat și l-a format profesional.

Vlăduț Mihail Motău este primul croitor român care a câștigat cea mai înaltă distincție italiană din lumea croitoriei.Dorim pe această cale să-l felicităm și noi și să-i urăm mult succes în continuare în cariera sa.Cu siguranță va reuși tot ceea ce își propune și va deveni un croitor internațional.Suntem mândri de el că este român și că a reușit să câștige acest premiu prestigios la Academia Națională a Croitorilor din Italia.

loading...

Add comment