Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O mamă milionară dezvăluie cum și-a educat copiii: „Nu sunteți bancomate pentru copiii voștri!”

Într-un interviu pentru The Christian Post, Dani Johnson și-a rezumat viața în patru puncte majore: a crescut într-o familie săracă, a rămas însărcinată la 17 ani, a rămas fără adăpost de 21 de ani și a devenit milionară la 23 de ani.Acum, este mamă a 5 copii și managerul unei afaceri foarte profitabile.

„Merg prin diferite tari ale lumii pentru a-i impune pe parinti sa mediteze mai mult si sa nu-si mai permita sa comita greselile pe care le-au facut secole de-a randul. Copiii nostri sunt o generatie noua, care e aproape terminata, din pacate. Ei s-au obisnuit sa primeasca totul de-a gata inca din copilarie, iar atunci cand devin parinti, pur si simplu asteapta compensatii”, afirma femeia de afaceri.

„Parintii care pun un scop in fata copiilor lor educa viitori oameni de afaceri! In familia prietenilor mei, fiul lor nu dorea sa invete si nici nu stia ce vrea de la viata. Tatal sau a decis sa-l trimita pentru o saptamana la un azil pentru oamenii strazii, fara ca sa-i ofere bani sau mancare. Peste o saptamana, adolescentul s-a intors cu o dorinta imensa de a studia si de a-si crea propria afacere”, spune Dani.

Nu sunteti un bancomat pentru copiii vostri. „Eu ii dau copilului 50$ pe an pentru incaltaminte si ii cumpar 4 perechi de blugi. Din acesti bani, nu poti cumpara incaltaminte de lux. Daca o vrei, du-te si castiga mai multi bani sau cauta reduceri”, spune Dani. In opinia ei, copiii trebuie asigurati doar cu strictul necesar, pe cand fanteziile si dorintele vor ramane pentru propriile sale puteri. „Cel mai rau lucru pe care il poate face un parinte este sa castige bani pentru a-i da copilului sau. Multi parinti le dau copiilor ceea de ce nu au avut parte ei insisi in copilarie. Atunci cand copiii cresc, ei nimeresc intr-o lume in care isi vor permite sa traiasca asa cum s-au obisnuit”, spune femeia de afaceri.

Dacă nu-i înveți pe copii despre bani, ei îl vor învăța de la altcineva.Copiii trebuie să știe adevărata valoare a banilor.Trebuie să știe cum să cheltuie, să economisească sau să investească banii. Dani afirma ca parintele nu trebuie sa-i cumpere copilului tot ceea ce alti parinti le cumpara copiilor lor.El trebuie să-și învețe copilul să economisească bani dacă dorește un anumit lucru încă de mic, cum ar fi o bicicletă.De asemenea, ei trebuie să iubească munca încă de mici.Trebuie să știe că nu au bucătari, femei de servici sau cineva care să strângă după ei de fiecare dată.Copiii trebuie să știe că în viață vor realiza și munci care le plac mai puțin, cum ar fi curățenia, spălatul vaselor sau aranjarea hainelor în dulap.

loading...

Add comment