Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
animale-de-companie

Câinii sunt membri ai familiei,nu animale de pază care trebuie legate în fundul curții cu un lanț pentru a păzi gospodăria

Câinii sunt animale de companie considerate membri ai familiei de mulți oameni.Pierderea unui câine sau a unei pisici este adesea un motiv de durere profundă pentru majoritatea stăpânilor.Asociația Americană de Medicină Veterinară a descoperit că 85% dintre proprietarii de câini și 76% dintre proprietarii de pisici se gândesc la animalele lor de companie ca pe o familie.

Există o tendință globală în creșterea câinilor ca parte a familiei. De fapt, milioane de oameni din întreaga lume își iubesc câinii, se bucură de compania lor, merg la plimbare, se joacă și chiar vorbesc cu ei.Și există dovezi care sugerează că atașamentul față de animalele de companie este bun pentru sănătatea umană și chiar ajută la construirea comunității.

Cercetările arată că copiii care cresc cu un animal de companie dezvoltă un nivel mai ridicat de empatie și un nivel mai scăzut de stres.Câinii sunt extrem de benefici pentru familie.Ei îi învață pe copii lecții de viață valoroase precum responsabilitatea, încrederea, compasiunea, respectul și răbdarea. În timp ce animalele de companie oferă o mulțime de beneficii copiilor, copiii au, de asemenea, multe de oferit animalului de companie.Atât copiii, cât și animalele de companie se bucură de joaca împreună, cu energie ridicată, precum și de a avea un prieten în timpul somnului.Din ce în ce mai des, câinii sunt incluși în evenimentele din familie și devin importanți pentru toți membrii familiei.Petrecerea mai mult timp în îngrijirea unui animal de companie crește atașamentul față de acel animal, ceea ce, la rândul său, reduce stresul la stăpâni.

Împărtășirea vieții cu un câine a fost asociată cu un risc scăzut de boală coronariană, o reducere a nivelului de stres și o activitate fizică crescută. Totodată a fost asociată cu o supraviețuire îmbunătățită a bolilor cardiovasculare în rândul adulților cu vârste cuprinse între 65 și 84 de ani care sunt tratați pentru hipertensiune arterială.Legătura dintre oameni și câini nu este numai bună pentru sănătatea umană, ci poate ajuta și la construirea comunității.Plimbarea unui câine îi scoate pe oameni din spațiile private, care pot fi izolate, și în zone publice unde interacțiunile cu vecinii și alți plimbători sunt posibile.

În ciuda tuturor acestor beneficii, există totuși oameni care consideră căinii ca fiind animale de pază, care trebuie să stea afară, legate cu un lanț la gât și să păzească curtea și gospodăria.Dacă un câine este înlănțuit sau legat, iar nevoile sale de bază nu sunt îndeplinite, cruzimea și neglijența sunt în joc.Fiind legați, câinii nu se pot apăra și pot acționa agresiv atunci când sunt abordați. Câinii legați pentru perioade lungi de timp pot deveni extrem de agresivi.

loading...

Add comment