Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mătușile, după părinți, joacă un rol important în viața fiecărui copil și iată de ce

Dacă ești destul de norocos să ai o mătușă, știi cât de cool e. Ea este un prieten loial, un sprijin bun, bucurie și distracție. Matușele sunt oameni foarte importanți în viața fiecărui copil, jucând nu mai puțin decât părinții și bunicii. Și nu este vorba doar de a fi membru al familiei, ci de a face efortul de a ocupa un loc special în viața nepoților.Noi dorim să vă atragem atenția asupra rolului mătușii, care uneori nu este un rol ușor de înlocuit, dar totuși poate fi cu adevărat important.Mătușiile sunt minunate și în continuare vă vom arăta câteva dovezi.

Mătușa este una dintre puținele persoane care cunoaște un copil de la naștere și, în consecință, deseori acționează ca un babysitter , îi cunoaște obiceiurile și participă la educația lor. Cine e mai bun pentru părinți să încredințeze copilul lor decât un membru al familiei? Bunicii sunt întotdeauna gata să aibă grijă de copiii din viața lor, dar mătușa are mai multă rezistență decât bunicii. Acest lucru îi permite să reacționeze mai puțin emoțional la dispozițiile și capriciile copilului.

În ciuda vârstei ei adulte, mătușa poate să-și păstreze prietenia. Faptul că nu este părintele copilului îi permite să comunice cu aceștia pe picior de egalitate și să găsească o limbă comună, rămânând totuși o autoritate în ochii copilului. Și când mătușa îl vede pe copil ca pe cel mai bun prieten, este atât de ușor să vă distrați împreună, creând amintiri plăcute și calde.

Din moment ce copiii se tem uneori de modul în care părinții ar putea reacționa la o știre, este mai ușor pentru ei să vorbească despre problemele lor cu o altă persoană. Și în acest moment, este rândul mătușii să asculte imparțial copilul, fără furie, dezamăgire sau acuzație. După aceea, va putea să ofere sfaturi valoroase pe baza experienței sale bogate de viață , să ofere sprijin și să ajute copilul să se ocupe de situații problematice.

Prezența mătușii în viața copilului îi permite să formeze valori familiale. Copilul urmează exemplul părinților lor care sunt apropiați de prietenii lor cu surorile lor și îi văd ca pe niște modele de model în formarea și înțelegerea relațiilor de familie . Ei vor încerca chiar să comunice în același mod cu frații și cu ceilalți membri ai familiei. Și ce ar putea fi mai valoros decât legături puternice cu cei dragi? Mătușa cunoaște foarte bine părinții copilului, astfel încât îi poate spune copilului multe despre ei. Prin împărtășirea amintirilor și poveștilor despre copilărie și tinerețe, mătușa își poate întări relația cu copilul. Și atât timp cât mătușa cunoaște atât părinții cât și copilul, ea poate acționa ca mediator. Problemele generatoare se pot întâmpla uneori în familii. Părinții nu știu cum să vorbească cu copiii lor, iar copiii la rândul lor cred că bătrânii lor nu-i înțeleg. Și mătușa poate încerca să transmită fiecărei părți dorințele și pretențiile celuilalt . Ea nu participă la acest litigiu și, prin urmare, vede situația de la margine. În acest caz, atât părinții cât și copiii o vor asculta, deoarece ea este adultă și prietenă în același timp.

De asemenea, este important pentru mătușa care are copii să ofere copilului prietenia și să fie colegi de joacă . Ei pot petrece timp împreună cu bunicii lor, pot învăța istoria familiei lor și pot să se distreze în cercul familiei. Și dacă mătușa nu are copii, este rândul copilului să o ajute. Copiii fără vârstă descoperă că nepoții și nepoții lor sunt o ocazie pentru ei de a-și da dragostea, grija și tandrețea copiilor, fără a avea copii mici.

Rolul mătușii în viața copilului nu poate fi subliniat. Ea este importantă, face parte din familia și viața lor și va fi întotdeauna acolo pentru nepoții și nepoatele ei. Îi iubește și nu este nevoie să așteptați o ocazie specială pentru a spune că această iubire este reciprocă.

loading...

Add comment