Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Generația celor peste 35 de ani – „mai bătrani și mai epuizați fizic și psihic decât părinții și bunicii noștri”

Epuizarea fizică și psihică este o experiență pe care o experimentează multă lume, dar pare să influențeze mai mult generația celor peste 35 de ani.Efectele oboselii pot fi de anvergură. De exemplu, conducerea somnolentă este la fel de periculoasă ca și conducerea în stare de ebrietate, potrivit multor studii.Oboseala continuă poate provoca creștere în greutate, probleme emoționale și psihologice și poate crea pericole la locul de muncă.Pot apărea diferite probleme stomacale și digestive, unele forme de cancer, boli de inimă, dezvoltarea sau agravarea bolilor cronice, tulburări musculo-scheletice și multe altele.

Adulții tineri cum le spunem celor din generația peste 35 de ani, sunt de două ori mai predispuși să experimenteze o epuizare constantă decât erau acum două decenii.Conform cercetărilor realizate de American Psychological Association, aceștia sunt generația cea mai stresată și anxioasă.

Teoriile referitoare la motivul pentru care generația celor peste 35 de ani s-ar putea simți mai epuizată includ următoarele.

Efectele tehnologiei.
Aceștia sunt prima generație care a crescut și a îmbătrânit într-o perioadă de tehnologie constantă, omniprezentă.Ei sunt întotdeauna conectați la lumea digitală.Acest lucru are un impact asupra oboselii.În termeni cei mai simpli, a fi conectat la lume prin intermediul tehnologiei digitale duce la somn mai puțin. Există divertisment și interacțiune constantă la îndemâna lor, așa că le este dificil să-l lase deoparte și să se odihnească.Dincolo de asta, cu toate acestea, faptul că suntem conectați permanent la tehnologie ne poate face să simțim că suntem în alertă înaltă în orice moment. Este dificil să te calmezi și să te relaxezi, deoarece ai fost bombardat cu atât de multe informații direct prin dispozitiv.Există o mulțime de vești proaste care pot veni și prin dispozitive mobile, ceea ce creează mai multă anxietate, face mai dificil somnul și poate crește epuizarea mentală.

Problemele financiare.
Un alt motiv al oboselii și al epuizării fizice și psihice, este acela că această generație se confruntă cu ceea ce este adesea descris ca o sumă criptantă a datoriei creditului studenților – mai mult decât orice altă generație.Această datorie este asociată cu faptul că salariile sunt oarecum la același nivel, iar costul vieții în multe locuri din țară este în creștere și, în unele cazuri, complet nesustenabil pentru persoana obișnuită.Este dificil să te deconectezi de la locul de muncă și să ai puțin timp și pentru tine.Există, de asemenea, ideea, în special în cadrul generației peste 35 de ani, că suntem definiți prin munca noastră și carierele noastre, iar fiecare secundă din viața noastră trebuie să fie umplută cu lucruri care sunt importante și să creeze valoare financiară.

Obiceiurile proaste.
În general, această generație tinde să depindă destul de mult de cofeină. Când este cazul, cauzează picuri ale tensiunii arteriale destul de repede, dar apoi un accident poate urma asta.Atunci când oamenii sunt ocupați și mereu în mișcare, care sunt aceștia, este posibil să nu mănânce alimentele potrivite. Aceștia pot apuca alimentele din mers și nu își vor alimenta corpul în moduri optime, ceea ce poate contribui la oboseală și epuizare.

loading...

Add comment