Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
bunici-si-nepoti

Bunicii sunt cei care sar în ajutor de fiecare dată când nepoții au cea mai mare nevoie de ei

Pentru multe familii, bunicii oferă îngrijire regulată a copiilor și un ajutor de nădejde. În unele cazuri, aceștia sunt îngrijitorii primari ai nepoților lor. Și indiferent dacă locuiesc în apropiere sau rămân în contact de la distanță, dragostea și apropierea emoțională pe care le-o oferă bunicii, are un impact mare și pozitiv asupra dezvoltării sănătoase a nepoților.Bunicii spun frecvent că creșterea nepoților lor este plăcută, deoarece au ocazia să fie părinți pentru a doua oară. Ei pot obține, de asemenea, satisfacție de a avea o relație strânsă cu nepotul lor, precum și de a-și vedea nepotul crescând, dezvoltându-se și învățând noi abilități.

Bunicii oferă un suport sigur pentru nepoții lor, ajutându-i să se simtă iubiți și în siguranță, ceea ce poate fi deosebit de benefic în momente de dificultate sau stres.În mod tradițional, bunicii au rolul de mentor, istoric și însoțitor iubitor. Ei au oferit familiilor dragoste, încurajare, răbdare, acționând ca modele de urmat, predând abilități și talente altor membri ai familiei.Bunicii oferă un mediu stabil, sigur, iubitor și distractiv pentru nepoții lor.

Bunicii pot fi o sursă de sfaturi și sprijin neprețuite. Pe lângă creșterea propriilor copii, aceștia au avut ani de experiență în a se ocupa de toate lucrurile care ajută o familie să meargă fără probleme.În mod ideal, asta ar însemna că, dacă ai o problemă, ai putea să întrebi unul dintre bunicii bebelușului tău și să obții niște sfaturi utile.Faptul că bunicii pot ajuta părinții cu creșterea nepoților, poate ajuta la economisirea banilor și a timpului pierdut.De asemenea, oferă oportunitatea nepoților și bunicilor de a dezvolta o legătură mai strânsă.

Totodată relația dintre bunici și nepoții lor, nu este una benefică doar pentru nepoți.O relație emoțională puternică între nepoții și bunicii adulți tineri protejează împotriva depresiei și duce la o sănătate mintală mai bună în ambele generații, potrivit unui studiu de la Boston College. Petrecerea timpului de calitate cu nepoții a fost, de asemenea, legată de mai puține simptome de depresie la bunici.Pe scurt, creșterea nepoților poate fi foarte benefică pentru sănătatea bunicilor.O adevărată sursă de bucurie pentru majoritatea bunicilor este posibilitatea de a-și vedea cum nepoții lor cresc și ajung a fi adulți responsabili. A fi un bunic implicat înseamnă că ești mereu acolo pentru a-ți ajuta familia, iar nepoții tăi știu că pot conta pe tine întotdeauna.

loading...

Add comment