Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dragostea față de pisici este un indiciu important al sănătății psihologice

Compania pe care o oferă o pisică este o modalitate excelentă de a reduce anxietatea și stresul.Un animal de companie poate fi o mare sursă de confort, companie și motivație pentru proprietarii lor. În multe feluri, animalele de companie ne pot ajuta să ducem vieți mai sănătoase mental.

Pisicile reduc depresia.
Pisicile sunt, de asemenea, un motivator excelent pentru oameni.Pot avea, de asemenea, efecte calmante asupra proprietarului lor.Doar mângâind, stând alături sau jucându-vă cu un animal de companie poate oferi proprietarului o șansă de relaxare și calmare a minții lor. Grija pentru un animal de companie oferă, de asemenea, scopul dvs. de zi și recompensă, și un sentiment de realizare. De asemenea, te ajută să te simți valoros și necesar.

Sunt o bună sursă de socializare.
Pisicile pot duce adesea la conversații cu alți proprietari de pisici și acest lucru îi ajută pe proprietari să rămână conectați social și mai puțin retrași. Oamenii care au mai multe relații sociale și relații de prietenie tind să fie mai sănătoși mental.

Pisicile sunt un însoțitor minunat.
Acestea oferă companiei proprietarilor, un sentiment de securitate și că au pe cineva acolo cu care să împărtășească rutina zilei. Animalele de companie pot fi o companie deosebit de valoroasă pentru cei din viața ulterioară și care trăiesc singuri.

S-a un studiu cu Protecția pisicilor în 2011, care a implicat peste 600 de respondenți care nu au pisici și care nu dețin pisici, jumătate dintre ei descriindu-se ca având în prezent o problemă de sănătate mintală. Sondajul a constatat că 87% dintre persoanele care dețin o pisică au considerat că are un impact pozitiv asupra bunăstării lor, în timp ce 76% au spus că pot face față vieții de zi cu zi mult mai bine datorită companiei prietenilor lor felini.

Jumătate dintre proprietarii de pisici au considerat că prezența și compania pisicii lor este cea mai utilă, urmată de o treime dintre respondenți care au descris mângâierea unei pisici ca o activitate calmantă și de ajutor.

loading...

Add comment